Fotbalisté už jsou v dějišti ME, hotelový personál je uvítal s českými vlajkami

Čeští fotbalisté už jsou v dějišti mistrovství Evropy v Německu. Svěřenci trenéra Ivana Haška po poledni po krátkém letu z Prahy přistáli v Hamburku a chvíli po druhé hodině dorazili na severní okraj přístavního města, kde budou mít během turnaje základnu. Přivítal je vyzdobený hotel a jeho zaměstnanci s českými vlajkami. V sousedním Norderstedtu budou reprezentanti trénovat.

Český celek se dočkal uvítání už při výstupu z letadla. Organizátoři přímo na plochu pod stroj umístili modrý koberec s logem Eura, se všemi členy týmu se pozdravili zástupce německého svazu, organizačního výboru a honorární konzul. S hráči si plácl také maskot šampionátu, hnědý plyšový medvěd.

Zájem vzbudil také příjezd národního týmu na nedalekou základnu na severním okraji Hamburku. Když barevný autobus s Haškovými svěřenci s nápisem „Czechia“ a logem mistrovství vjížděl do areálu, kde bude ubytován, uvítala ho česká vlajka. Další dvě zástavy visely po stranách přímo u vstupu do hotelu.

Veškerý personál včetně kuchařů se shromáždil venku a mával českými vlaječkami. Když jako první z autobusu vystoupil trenér Hašek, přivítali ho zaměstnanci bouřlivým potleskem. Celý český tým dorazil v béžových oblecích. Několik hráčů rozdalo před hotelem autogramy, podepsal se například útočník Adam Hložek, který hraje německou ligu za Leverkusen.

Mužstvo zatím nedorazilo kompletní. Obránce Ladislav Krejčí dostal od vedení reprezentace svolení dořešit případný přestup z pražské Sparty, podle médií má namířeno do Girony. K národnímu mužstvu se připojí dnes večer.

Ve výpravě už naopak byl i dodatečně povolaný záložník Petr Ševčík, který nahradil zraněného Michala Sadílka. Ten si v sobotu při jízdě na tříkolce v závěru soustředění v Rakousku přivodil tržnou ránu v oblasti bérce a o šampionát na poslední chvíli přišel.

„Cesta byla krátká, takže to bylo úplně na pohodu. Přivítání bylo krásné. Oproti tomu minulému Euru to bylo úplně o něčem jiném, užíváme si to se vším všudy,“ řekl novinářům Ševčík, který zažil minulé Euro před třemi lety, kdy panovala koronavirová opatření.

  Kvitová s Plíškovou se po obratech probojovaly do osmifinále US Open

Předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek se u vstupu pozdravil s ředitelem hotelu Eckartem Pfannkuchenem a předal mu památeční plaketu. Po uvítání se reprezentanti odebrali na pokoje.

V hotelu Steigenberger Treudelberg, ležícím v golfovém resortu, našli ideální zázemí. K dispozici mají posilovnu, bazén či wellness, v areálu je i jezírko či hřiště na padel. Ticho a klid v resortu jen občas narušují burácející motory letadel mířící na přistání.

Na hřiště v sousedním sedmdesátitisícovém Norderstedtu se český tým dostane autobusem do 15 minut. Trénovat bude na stadionu tamního klubu hrajícího čtvrtou německou ligu. Oproti původnímu plánu si jej poprvé vyzkouší až v pátek, před polednem bude mít otevřený trénink pro veřejnost. „Na ten otevřený trénink se hodně těším a potom až půjdeme na samotné naplněné stadiony. Myslím, že to na nás dýchne ještě daleko víc,“ řekl Ševčík.

Haškovy svěřence přivítalo v Hamburku poměrně chladné počasí, teplota sotva dosahovala 15 stupňů. V dalších dnech by se mělo na severu Německa mírně oteplit, podle předpovědi ale má být velmi deštivo.

Český tým se bude v Norderstedtu chystat do neděle, kdy se přesune do Lipska k úternímu prvnímu utkání skupiny proti Portugalsku. Po něm se vrátí zpět na základnu, neboť v Hamburku nastoupí k dalším dvěma duelům základní části s Gruzií a Tureckem.

„Je to daleko příjemnější, když máme jen jednu cestu. Cestování je hodně náročné. Pojedeme jen jednu cestu vlakem, což je za mě super,“ prohlásil Ševčík.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com