Lipavský v úterý navštíví Slovensko, sejde se s Blanárem i Pellegrinim

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v úterý navštíví Slovensko, sejde se se svým protějškem Jurajem Blanárem i nově zvoleným slovenským prezidentem Peterem Pellegrinim. V programu je také jednání se slovenským ministrem obrany a místopředsedou vlády Robertem Kaliňákem či s pověřeným předsedou slovenského parlamentu Peterem Žigou. Ministerstvo zahraničí o tom dnes informovalo v tiskové zprávě.

Dopoledne Lipavský položí věnce u památníků Milana Rastislava Štefánika a Tomáše Garriguea Masaryka v Bratislavě. Následovat bude schůzka s Blanárem, tématem mají být česko-slovenské vztahy, současná situace na Ukrajině, aktuální bezpečnostní otázky i agenda týkající se Evropské unie.

Odpoledne se šéf české diplomacie sejde ve Slovenské národní radě s pověřeným předsedou parlamentu Žigou, následně bude v úřadu vlády jednat s Kaliňákem.

Program zakončí návštěva nové slovenské hlavy státu v prezidentském paláci. Pellegrini se úřadu ujme tuto sobotu. Jeho první zahraniční cesta by měla vést tradičně do Česka, navštívit by ho měl 26. června.

ČTK

  Ve Vrběticích by se mělo vyrábět pro armádu asi 10.000 granátů měsíčně

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com