Ukrajinské úřady po ruských útocích hlásí mrtvé v Dnipru a Záporoží

 Tři lidé zemřeli při útocích, které Rusko v pondělí večer podniklo na ukrajinská města Dnipro a Záporoží. Několik dalších lidí utrpělo zranění, informovaly úřady. Obě válčící strany rovněž informují o sestřelení nepřátelských dronů.

Šéf vojenské správy Záporožské oblasti Ivan Fedorov dnes ráno na telegramu napsal, že v pondělí okolo 23:00 Záporoží ostřelovala ruská armáda. „Dva lidé bohužel zahynuli, jedním z nich byl osmiletý chlapec. Další dva utrpěli zranění,“ uvedl Fedorov s tím, že jednou ze zraněných je 12letá dívka a lékaři bojují o její život. Při útoku byla částečně zničena jedna budova. Tlaková vlna a úlomky poškodily i okolní zástavbu.

V Dnipru podle šéfa správy Dněpropetrovské oblasti Serhije Lysaka při ruském raketovém útoku, který se odehrál rovněž v pondělí večer, přišel o život jeden člověk a další tři utrpěli zranění. Lidé, kteří bydlí v okolí zasaženého místa, podle ruskojazyčné služby BBC vypověděli, že tlaková vlna vyrazila okna i okenní rámy. Jistá žena popsala, že ji to odhodilo z balkonu až ke dveřím kuchyně. BBC podotýká, že ukrajinské úřady neinformovaly, co bylo konkrétně cílem ruského útoku v Dněpru.

Podle ukrajinských médií se výbuchy v noci na dnešek ozývaly také v Černihivu na severu země nebo v okolí Charkova. V Kyjevě platil protiletecký poplach kvůli příletu ruských útočných dronů.

Ukrajinské letectvo uvedlo, že Rusko v útoku z noci na dnešek použilo tři balistické střely Iskander-M, řízenou střelu Ch-59/69 a 35 útočných dronů Šáhed. Na 27 bezpilotních letounů bylo sestřeleno, šest nedoletělo na své cíle a dva byly spatřeny, jak směřují na ruskou Belgorodskou oblast, respektive okupovanou část ukrajinské Doněcké oblasti.

Ruská protivzdušná obrana sestřelila celkem dva ukrajinské drony nad Brjanskou a Kalužskou oblastí, uvedlo Ministerstvo obrany v Moskvě. Sdělilo také, že v příhraniční Belgorodské oblasti, která je terčem pravidelných vzdušných útoků Ukrajiny, posílilo protivzdušnou obranu.

  Trump dostal uvědomění, že je vyšetřován kvůli nakládání s utajovanými dokumenty

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com