České dráhy v sobotu obnoví po záplavách vlaky mezi Prahou a Ostravou

České dráhy (ČD) v sobotu obnoví po záplavách provoz vlaků mezi Prahou a Ostravou. O víkendu vyjedou první tři páry spojů do Žiliny, v pondělí se k nim přidají další dva páry, z nichž jeden pojede do Košic. S úterním otevřením stanice Ostrava-Svinov ČD plánují postupně doplnit dalších pět párů vlaků, včetně pendolin. Dopravce o tom dnes informoval v tiskové zprávě. Společnost RegioJet začala jezdit mezi Prahou a Ostravou dnes odpoledne, od soboty budou jezdit do Ostravy i jeho brněnské rychlíky.

Vlaky dopravců zatím ale nebudou vjíždět do ostravských stanic Svinov a hlavní nádraží, které při záplavách také skončily pod vodou. Vlaky budou vedené přes ostravské Vítkovice a Kunčice.

Prvním spojem ČD, který vyrazí z pražského hlavního nádraží do Ostravy a dál na Slovensko, bude v sobotu v 08:19 vlak Ostravan. Další pojedou z Prahy v 12:19 a 16:19. V pondělí se k nimi přidají spoje z Prahy v 06:00 a 18:19. „Kvůli omezením v železničním uzlu Ostrava vlaky pojedou odklonem přes Ostravu-Vítkovice a dál přes Havířov do Českého Těšína. Vlaky nebudou obsluhovat stanice Ostrava-Svinov, Ostrava hlavní nádraží, Bohumín a Karviná hlavní nádraží. Místo toho zastaví ve stanicích Ostrava-Vítkovice,“ uvedli zástupci ČD.

Od úterý, kdy se má po povodních znovu otevřít vodou poškozené nádraží Ostrava-Svinov, přidají dráhy postupně dalších pět párů spojů. U čtyř párů půjde o spoje SC Pendolino a v jednom případě to bude vlak InterCity.

„Další dálkové i regionální vlaky budeme na Ostravsku přidávat hned, jak nám to umožní obnovení drážní infrastruktury a také našeho zázemí v jednom z největších dep v Bohumíně. I to bylo během povodní zatopené a v místě uvízla řada lokomotiv a souprav,“ uvedl dnes generální ředitel ČD Michal Krapinac.

Podle mluvčího hasičů Správy železnic Martina Kavky byl provoz na koridoru mezi Hranicemi na Moravě, Studénkou, Polankou nad Odrou a ostravskými stanicemi ve Vítkovicích a Kunčicích obnoven od dnešního poledne a cílem je vrátit ho co nejdříve do plného provozu. Aby se uvolnila kapacita trati, bude postupně zprovozněna i nákladní doprava.

  Sněmovna schválila na příští rok schodek rozpočtu 320 miliard

„Zároveň intenzivně pracujeme na zprovoznění dalších tratí. Sjízdné jsou už například koleje spojující Mikulov, Hrušovany nad Jevišovkou a Šanov na jižní Moravě. Od dnešního poledne budou moct jezdit vlaky také mezi Opavou a Hradcem nad Moravicí. Na trati Sedlnice – Mošnov se dnes obnoví elektrická doprava do Mošnova a zítra (v sobotu) bude opět v provozu i úsek Sedlnice – Příbor,“ sdělil novinářům Kavka.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com