Babiš jede do Slezska, bude v hutích i očkovacím centru

irozhlas.cz

Jednání v hutním podniku Liberty Ostrava, kde nedávno vyhlásili odboráři stávkovou pohotovost kvůli hospodářské situaci mateřské společnosti, i návštěva velkokapacitního očkovacího centra ve sportovní hale v Havířově na Karvinsku čeká dnes premiéra Andreje Babiše (ANO) na návštěvě Moravskoslezského kraje. Podle informací z úřadu vlády bude Babiš jednat také s vedením Havířova.

Liberty Ostrava je od roku 2019 součástí Liberty Steel Group z globálního koncernu GFG Alliance britského podnikatele Sanjeeva Gupty. Greensill Capital, stěžejní financující instituce GFG, vyhlásil na začátku minulého měsíce insolvenci. Gupta pak neúspěšně žádal britskou vládu o podporu 170 milionů liber (5,2 miliardy Kč). Všechny odborové organizace působící v Liberty Ostrava vyhlásily 13. dubna stávkovou pohotovost kvůli hospodářské situaci mateřské společnosti. Současná situace podle odborářů ohrožuje chod firmy.

Velkokapacitní očkovací centrum v havířovské sportovní hale se otevřelo v březnu. Postupně by v něm mělo pracovat až devět vakcinačních týmů. Vedení kraje dnes v centru představí využití takzvaně chytrých technologií.

Autor: ČTK

  Skupina lidí potřísnila ruskou ambasádu v Praze kečupem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com