Hermannová se Štochlovou vyhrály na ME i podruhé, porazily Rakušanky

Beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová porazily na mistrovství Evropy v Nizozemsku Rakušanky Franzisku Friedlovou a Anju Trailovicovou 21:15, 21:17 a po druhé dvousetové výhře drží šanci na přímý postup do osmifinále. O vítězství ve skupině se večer utkají s nizozemskou dvojicí Mila Koninková, Desy Poieszová.

Miroslava Dunárová s Danielou Mokrou podlehly Němkám Lauře Ludwigové s Louisou Lippmannovou 18:21, 14:21. Tomáš Semerád s Janem Dumkem nestačili ve svém úvodním vystoupení ve třech setech na Nory Hendrika Mola s Mathiasem Berntsenem.

Hermannová se Štochlovou šly v prvním setu proti 85. týmu světového žebříčku brzy do vedení, které postupně navyšovaly až na konečný šestibodový rozdíl. Druhá sada byla vyrovnanější, v závěru se českým olympioničkám povedla za stavu 16:17 rozhodující pětibodová šňůra.

Dunárová s Mokrou vedly v prvním setu až o pět bodů, avšak ostřílené Němky vyrovnaly a za stavu 17:17 třemi body v řadě rozhodly. Druhá sada už byl jednoznačnou záležitostí, Ludwigová s Lippmannovou šly brzy do trháku a náskok si v klidu pohlídaly. Češky, jež obhajují loňské deváté místo a v úterý vstoupily do turnaje vítězně, čeká večer ještě zápas s dalším zkušeným německým párem Svenja Müllerová, Cinja Tillmannová.

Semerád s Dumkem si proti Norům vypracovali vedení 19:15, jenže nevyužili čtyři setboly a úvodní sadu nakonec ztratili. Další vyrovnaná koncovka vyzněla ve prospěch Čechů, kteří ale vzápětí nezachytili začátek tie-breaku a prohrávali 0:6. Manko už nedohnali a podlehli 22:24, 21:19, 7:15.

Jakub Šépka s Jiřím Sedlákem dnes zahájí turnaj duelem s nizozemskými veterány Alexandem Brouwerem a Robertem Meeuwsenem.

Výsledky mistrovství Evropy v plážovém volejbalu

Ženy:

Skupina A:

Hermannová, Štochlová (17-ČR) – Friedlová, Trailovicová (1-Rak.) 2:0 (15, 17),

21:00 Hermannová, Štochlová – Koninková, Poieszová (32-Niz.).

Skupina E:

Ludwigová, Lippmannová (12-Něm.) – Dunárová, Mokrá (21-ČR) 2:0 (18, 14),

  Ledecká bude v úterý obhajovat olympijské zlato na snowboardu

18:00 Dunárová, Mokrá – Müllerová, Tillmannová (5-Něm.).

Muži:

Skupina C:

H. Mol, Berntsen (14-Nor.) – Semerád, Dumek (19-ČR) 2:1 (22, -19, 7).

Skupina F:

19:00 Šépka, Sedlák (22-ČR) – Brouwer, Meeuwsen (11-Niz.).

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com