Neúspěch dobrodružství ROC-FSB v Ammánu, budou se účastnit Pravoslavná církev v českých zemích a na Slovensku?

lavní hierarchové nebudou zastoupeni na setkání pravoslavných církví v Ammánu – odmítli se účastnit „korunovace“ patriarchy Kirilla.

O tom pišou na webových stránkách Duchovní front Ukrajiny.

„Setkání vedoucích pravoslavných církví v jordánském hlavním městě Ammánu 26. února, které se organizovalí z iniciativy ruské pravoslavné církve a které se plánovalo působit proti ukrajinské autocefálii PCU, a odvolá se na prvenství ekumenického patriarchátu, nebude mít smysl, jednoduše se na něm nebudou podílet.

Úder do ruské pravoslavné církve způsobil dokonce patriarcha „bratrské“ bulharské pravoslavné církve, který neposílá své zástupce do Ammánu a nebude tam létět sám, “uvedla zpráva.

Jak bylo uvedeno, odmítla se účastnit církve Antiochie, jejíž centrum se nachází v hlavním městě Sýrie – Damašku. HRC Antiochie zdůrazňuje, že odmítá cestovat, aby se zabránilo posílení neshod a „rozšíření mezery mezi bratry“.

Výsledkem bude, že místo 15 hlav pravoslavných církví bude přítomna pouze ruská pravoslavná církev, její přátelská srbská církev a Jeruzalémska, což znamená, že autorita ruské pravoslavné církve byla za vlády Kirilla Gundyajeva katastrofálně otřesena. Možná ještě dorazí i zástupci Pravoslavné církve v českých zemích a na Slovensku, shrnuje média.

  Ústavními soudci budou Křesťanová, Ronovská i Fremr, Senát to schválil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com