Dálnici D1 zablokovala u Přerova nehoda kamionu, náklad se vysypal

Dálnici D1 zablokovala dnes ráno na 269. kilometru u Přerova na hranicích Olomouckého a Zlínského kraje nehoda kamionu. Provoz stojí v obou směrech. Vůz přejel přes středová svodidla, na vozovce je vysypaný náklad. ČTK o tom informovalo Národní dopravní informační centrum. Podle údajů policie nebyl nikdo zraněn. Hasiči uvedli, že uniklo velké množství pohonných hmot.

Nehoda se stala před 06:00 u Horní Moštěnice, katastrálně jde již o havárii na území Zlínského kraje. Kamion převážel železné tyče. Na místě zasahují také dvě jednotky hasičů. „Po nárazu nákladního auta do svodidel došlo k vysypání nákladu na celou komunikaci, uniklo rovněž velké množství pohonných hmot, které odstraňujeme sorbentem,“ informoval ČTK mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Kamion měl v nádrži zhruba tisíc litrů nafty. Hasiči jsou stále na místě, podle mluvčího se čeká na příjezd náhradního vozidla. „Uniklá nafta se zachycuje do lapačů,“ doplnil Hošák.

Policie odklání dopravu přes sjezd na 264. kilometru na silnici č. 55. S uzavřením dálnice se počítá zatím na celé dopoledne, vyplývá z dopravních informací policie.

Zdroj: https://www.ceskenoviny.cz/

  Úterý přineslo nový rekord, nakažených covidem bylo skoro 26.000

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com