Parodický účet nového ministra Blatného chce večer vypínat elektřinu, lidé tomu věří

Nový ministr zdravotnictví Jan Blatný ještě ani neusedl do křesla, a na sociálních sítích se už stal terčem satiry. Na Twitteru se objevil účet pod jeho jménem, který se tváří jako pravý a lidé jej už rozhořčeně sdílejí. Jedná se však o očividnou parodii. Chce například lidem v rámci protiepidemických opatření vypínat elektřinu a pouliční osvětlení.

„Bohužel bude skutečně třeba zpřísnit některá opatření. V současnosti se jedná o omezení výtahových zařízení v budovách pro osoby mladší 65 let, jelikož tato zařízení byla identifikována jako významná ohniska nákazy. Chtěli bychom je ponechat pouze pro osoby starší a nemohoucí,“ píše se na účtu, který se tváří jako Blatného.

„Jednou z možností je také vypínaní pouličního osvětlení po 19. h kromě silničních komunikací, což by motivovalo lidi spíše zůstávat doma,“ je další z jeho tweetů.

„Další možnost je vypínání elektriky od 19.00 do 5.00, musíme ale zajistit, aby lidé spali a nedělali hlouposti,“ napsal také vtipálek, který se vydává za nového ministra.

Není to oficiální účet, ujišťuje ministerstvo

„Jediné oficiální twitterové účty, který ministerstvo zdravotnictví spravuje, jsou účty ministerstva zravotnictví ZdrávkoOnline a Romana Prymuly. Žádné jiné účty ministerstvo nespravuje,“ řekl Právu mluvčí resortu Jan Brodský.

Na falešném účtu jsou mezi zjevnými vtípky i příspěvky, které působí o něco důvěryhodněji, a mohou tak ostatní uživatele zmást. Ministerstvo zdravotnictví, které autor parodického profilu ve svých tweetech označuje, se od něj dosud nijak nedistancovalo.

Jan Blatný je náměstek v dětské nemocnici při Fakultní nemocnici Brno, je odborníkem na dětskou hematologii a poruchy srážlivosti krve u dětí. Do úřadu ho premiér Andrej Babiš uvede ve čtvrtek odpoledne.

Zdroj: https://www.novinky.cz

  Američtí vojáci přejedou přes ČR na cvičení do Maďarska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com