Z nominace hokejistů vypadl Šustr, k dispozici bude Sklenička

Z nominace českých hokejistů na turnaj Karjala v Helsinkách vypadl ze zdravotních důvodů obránce Andrej Šustr z Kunlunu z Kontinentální ligy. Naopak výběr kouče Filipa Pešána v případě potřeby doplní obránce David Sklenička z Jokeritu Helsinky, který čeká ještě v úterý duel v KHL na ledě Soči.

Sklenička stejně jako jeho spoluhráč Jakub Krejčík byl z nominace v sobotu vyřazen kvůli programu Jokeritu. „V případě potřeby by se připojil k mužstvu po návratu klubu z venkovních zápasů přímo v Helsinkách,“ uvedl tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

V nominaci má Pešán i se Skleničkou maximálně povolenou třicítku hráčů na dohodnutou výjimku – tři brankáře, 10 obránců a 17 útočníků. V kádru je i deset reprezentantů do 20 let, které se kouč chystal zařadit až v závěrečném utkání proti Rusku, které nominovalo kompletně juniorský tým.

Po omluvenkách se v defenzivě objeví zřejmě některý z mladíků už dříve. V obraně jsou to David Jiříček z Plzně, Stanislav Svozil z Komety Brno a Šimon Kubíček z prvoligových Litoměřic.

Český tým odletí do „bubliny“ v Helsinkách v pondělí dvěma speciály z Prahy a Moskvy, první trénink má na programu v úterý dopoledne. Hráči musí předtím absolvovat dva testy na covid-19 s negativním výsledkem.

Ve čtvrtek ve 13:30 vstoupí do prvního turnaje série Euro Hockey Tour v sezoně duelem se Švédskem. O dva dny později od 16:30 nastoupí proti domácímu Finsku a v neděli od 12:30 proti Rusku.

Autor: ČTK

  Krejčíková z Indian Wells: Mám trochu strach, rušení turnajů může ničit kariéry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com