Jihomoravská policie vyšetřuje podvodné pronájmy chaty v Alpách

nev-dama.cz

Podvodníci podle policie přišli na nový trik, jak z lidí dostat peníze, přes zahraniční weby nabízejí k pronájmu celé horské chaty v rakouských Alpách. Dva případy už vyšetřuje jihomoravská policie, policisté se obávají, že jich bude více. ČTK to dnes řekl mluvčí policie David Chaloupka.

V ceně za pronájem chaty je i plná penze, nabídky jsou podle mluvčího lákavé i tím, že v chatě při uzavřené společnosti nehrozí tak vysoké riziko nakažení koronavirem.

„I cena této zimní dovolené odpovídala její exkluzivitě, týden rekreace v období přelomu starého a nového roku zde vyšel na téměř jeden a půl milionu,“ uvedl Chaloupka. Částka měla zahrnovat i pojištění, které umožňovalo objednávku zrušit a získat peníze zpět. Na to, že jde o podvod, se podle mluvčího přišlo čirou náhodou. Rekreanti si po zaplacení totiž chtěli ověřit, jestli si s sebou mohou vzít i domácího mazlíčka.

„Na otázku jim už prodejce neodpověděl, proto kontaktovali majitele horské chaty napřímo. Ten však o jejich rekreaci vůbec nic nevěděl,“ uvedl Chaloupka. Doplnil, že lidé by měli být při sjednávání dovolené v zahraničí opatrní. Policie podle něj také záměrně nezveřejňuje adresu webů, protože stránky se mění.

„Naše doporučení, jak se v podobném případě nespálit, je jednoduché. Před odesláním platby zprostředkovateli je vhodné provést ověření informací přímo u poskytovatele rekreace nebo dovolenou nakupovat u známých a ověřených firem,“ doplnil Chaloupka.

Autor: ČTK

  Lepší já než pátý ministr, říká Vojtěch. Děti od 12 let chce očkovat v létě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com