Havlíček: Vše směřuje k zavření restaurací a hotelů

Ministr průmyslu a obchodu a rovněž šéf resortu dopravy Karel Havlíček uvedl v Partii na Primě, že kauza se zákazem pití s sebou, který občané do značné míry ignorují a považují za nesmyslnou šikanu, byla nešťastná. Vláda ale bude muset s největší pravděpodobností přijmout přechod do stupně 4 a zavřít hotely a restaurace.

„Je to nešťastně komunikované, jak se to neustále upravovalo, tak to nás nestaví do ideálního světla, je to naše chyba,“ uvedl Havlíček k pití s sebou.

„Všechny země kolem až na výjimky kolem nás trhy zakázaly. Magistráty to neuhlídaly, shlukovalo se mnoho lidí,“ dodal na vysvětlenou.

Podle Havlíčka vše směřuje k tomu, že vláda bude muset s největší pravděpodobností přijmout přechod do stupně 4.

Obchody se zavírat nemají, smůlu budou mít restaurace a hotely. Zároveň Havlíček dodal, že by se to stalo koncem příštího týdne a že se pro ně chystají „velmi slušné kompenzace”.

„Je to pro mnoho podnikatelů likvidační,” uvedl senátor Tomáš Czernin (TOP 09). Pro rebelující podnikatele má proto pochopení.

Lyžování povolí

„Pokud vláda umožní ski areály, a já jsem pro…, nebezpečí, které tam hrozí, je v tom, aby se lidi neshlukovali v restauracích a na společenských aktivitách. Pokud se na vládě odsouhlasí, že nebudou otevřeny penziony a hotely, pak to bude rakouský model,” dodal Havlíček

Lidé tak budou jezdit „na otočku“, pokud nemají na horách vlastní byt.

Zdroj: https://www.novinky.cz

  Praha chce po státu, aby stanovil příspěvek domácnostem za ubytování uprchlíků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com