Tohle čekal málokdo! Petr Čech nastoupí za Chelsea!

Je pravdou, že Petr Čech byl v polovině října zapsán na soupisku A týmu Chelsea a byl připraven naskočit v případě nouze, která by nastala kvůli nákaze koronavirem v týmu, i do soutěžního zápasu v Premier League. Tak brzký restart své kariéry však nečekal možná ani on sám. Už v pondělí nastoupí za Chelsea „U23“ proti Tottenhamu.

Big Pete se vrací! Už zítra nastoupí do soutěžního zápasu v Premier League 2 za tým Chelsea U-23, který je záložním týmem Chelsea, proti Tottenhamu, jak uvedl Liam Twomey z deníku The Athletic na svém twitterovém účtu.

Poradce sportovního a technického úseku Chelsea Petr Čech nehrál soutěžní zápas od svého ukončení kariéry v květnu 2019. Stále se ale udržoval v kondici, zejména se oddával své velké vášni, kterou je hokej. Jako golman týmu Guildford Phoenix odchytal několik zápasů.

Proč se v týmu rozhodli pro Čecha?

Brankář Lucas Bergstrom, který za tým pravidelně nastupuje, v sobotu nastoupil v týmu do 18 let a v Chelsea nechtějí, aby Fin odehrál během 48 hodin dva zápasy. Dalším, kdo by přicházel v úvahu, je chorvatský golman Karlo Ziger, který je ale v současné době součástí bubliny A týmu Chelsea a tým by byl raději, kdyby s nimi zůstal, než aby se musel po návratu podrobovat testům na covid-19.

Klub tedy nejspíš věří, že by se Čech měl před případným ostrým startem v Premier League rozehrát v nějaké nižší soutěži a proč ne právě v týmu do 23 let. V juniorce Arsenalu se například rozehrával i Tomáš Rosický v roce 2016 po dlouhém zranění stehenního svalu.

Pravidelné tréninky s A-týmem a možný start v Premier League?

Čech pravidelně trénuje se seniorským týmem Chelsea od chvíle, kdy tým začal uvažovat o jeho zápisu na soupisku. Předzápasových tréninků se však ještě neúčastnil. V akci byl především během mezinárodních přestávek, kdy stálí golmani měli reprezentační povinnosti.

  Sprinty ve Val di Fiemme ovládli Švédové, Novák byl dvaadvacátý

Chelsea tedy stále tvrdí, že Čech figuruje na soupisce stále spíše jen jako nouzové řešení, ale kdo ví, zda jeho start v Premier Legue 2 nepředznamenává jeho ostrý strart v anglické nejvyšší lize.

Zdroj: https://www.sport.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com