Po sobotním požáru haly v Mostě zůstaly škody za 70 mil. Kč

ct24.ceskatelevize.cz

Sobotní požár skladovací haly v Kostelní ulici v Mostě napáchal podle předběžných odhadů škody za 70 milionů korun. Hasiči oheň lokalizovali už v sobotu večer, na místo celou noc dohlíželi. Dnes ráno prostor prověřila jednotka, místo prošla a je to už bez známek hoření, řekl ČTK operační důstojník ústeckých hasičů. Na místo podle něj jedou vyšetřovatelé hasičů a Technického ústavu požární ochrany. Halu prohledá i policejní pes specializovaný na vyhledávání akcelerantů hoření.

Hala v Kostelní ulici začala hořet v sobotu dopoledne, z objektu hasiči evakuovali pět lidí. Sklad byl podle hasičů silně zakouřený a jeden člověk musel být ošetřen, protože se nadýchal kouře. Skončil v nemocnici. Na místě zasahovalo 15 jednotek a hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu.

Podle hasičů byl v hale sklad modelů letadel. Patřil společnosti Eduard, která vyrábí plastikové modely a má e-shop s hračkami, uvedl server iDNES.cz. „Nechci předjímat, ale vypadá to, že došlo k závadě na elektroinstalaci. Jiná příčina mě nenapadá,“ sdělil iDNES.cz za společnost Vladimír Šulc. V hale podle něj byly zásoby pro zhruba 200.000 modelů. Eduard už v sobotu z technických důvodů zastavil prodej na e-shopu.

Autor: ČTK

  Teplé počasí v ČR zhoršilo podmínky pro lyžaře, dál mohou do horských areálů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com