Biden tvrdí, že nedostává informace o národní bezpečnosti

ct24.ceskatelevize.cz

Budoucí prezident Spojených států Joe Biden dnes řekl, že on a jeho tým nedostávají od administrativy současného prezidenta Donalda Trumpa potřebné informace z klíčových oblastí národní bezpečnosti. Informovala o tom agentura Reuters. Necelý měsíc před převzetím moci s Bidenem podle jeho slov řádně nespolupracuje ani ministerstvo obrany.

„Setkali jsme se s obstrukcemi ze strany politického vedení tohoto ministerstva,“ řekl dnes Biden na adresu Pentagonu. Podle něj je to nezodpovědné.

Zpravodajský web Axios už 19. prosince s odvoláním na své zdroje informoval, že úřadující ministr obrany Chris Miller nařídil, aby se napříč Pentagonem zastavila jednání se zástupci Bidenova týmu. Ministerstvo následně hovořilo o „oboustranně dohodnuté sváteční přestávce“, jeden z Bidenových poradců však toto tvrzení popřel.

Podle Bidena během čtyřletého Trumpova vládnutí mnoho vládních agentur, které se zabývají národní bezpečnostní, „utrpělo obrovské škody“.

Biden zvítězil v listopadových prezidentských volbách a jeho výhru v polovině prosince oficiálně potvrdil i sbor volitelů. Prezidentského úřadu se demokrat ujme při slavnostní inauguraci 20. ledna příštího roku. Současný šéf Bílého domu Donald Trump nadále odmítá uznat svou volební porážku.

Autor: ČTK

  Obvinění Prahy jsou absurdní, budeme reagovat tvrdě, zní z Moskvy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com