V Karlovarském a Středočeském kraji komplikuje dopravu sněžení

ct24.ceskatelevize.cz

V Karlovarském kraji silně sněží, i hlavní tahy jsou sjízdné jen s opatrností. Silnice silně kloužou a v kopcích na D6 už zůstávají stát kamiony. Dopravu sněžení komplikuje také ve středních Čechách. Problémy byly hlášeny například na Křivoklátsku nebo na trase mezi Prahou a Dobřichovicemi.

Karlovarský kraj

Špatně sjízdné jsou kvůli hustému sněžení i hlavní tahy v Karlovarském kraji. Na dálnici D6 v kopci uvízly kamiony. Sníh zůstává na silnicích ležet a i ve městech pod ním vzniká kluzká vrstva. Ve vyšších polohách mohou vozovky namrzat. Teploty zůstávají pod nulou, a silnice proto silně kloužou, přibývá nehod.

Na dálnici D6 v takzvaném Loučkovském kopci zůstávají stát kamiony, které se nemohou rozjet na zasněžené vozovce. Některá nákladní auta se je snaží objet a postupně omezují provoz. Dopravu tam hlídá policie.

Na dálnici jsou jen vyjeté koleje v jednom pruhu. Kvůli hustému sněžení je dálnice mezi Chebem a Karlovými Vary sjízdná se zvýšenou opatrností. Dopravu tam komplikuje i snížená viditelnost.

V kraji se od rána teplota pohybuje od tří do pěti stupňů Celsia pod nulou. Silničáři kromě vrstvy nového sněhu upozorňují na námrazu a zhoršenou viditelnost způsobenou hustým sněžením.

Středočeský kraj 

Dopravu ve středních Čechách dnes kolem poledne zkomplikovalo sněžení. Problémy byly hlášeny například na Křivoklátsku nebo na trase mezi Prahou a Dobřichovicemi. Silničáři v regionu poslali do terénu zhruba 150 sypačů, řekl ČTK pracovník dispečinku krajských cestářů. Někde bylo třeba dočasně zastavit provoz autobusů.

Sněžení podle cestářů postupovalo od severozápadu. V Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko vznikly problémy kvůli tomu, že tam cestáři nemohou silnice solit. Ošetřují je jen inertním posypem. „Měli jsme dvě nebo tři hlášení od policie, že tam stojí nákladní auta v kopci a že to nemohou vyjet. Ale přitom posypané to bylo,“ uvedl dispečer.

  Tento týden bude v ČR mrznout i přes den, sněžit má nejen na horách

Problémy měly někde i autobusy. Například na trase mezi pražským Smíchovem a Dobřichovicemi byl jejich provoz dočasně zastaven. Podle cestářů jde o letitý problém, protože je tam zastávka v kopci, kde se větší autobusy obtížně rozjíždějí. „I když se to posype, tak stačí pár vloček a nejde z té zastávky vyjet,“ dodal dispečer.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com