Zemřel poslanec ODS Ventruba hospitalizovaný s covidem

novinky.cz

 Zemřel poslanec ODS Jiří Ventruba, jenž byl hospitalizován s těžkým průběhem covidu-19. O úmrtí dnes informoval přímo na sněmovním plénu předseda ODS Petr Fiala, který poslaneckou schůzi řídil. Poslanci uctili Ventrubovu památku minutou ticha.

„Já jsem bohužel obdržel smutnou zprávu, že náš kolega Jiří Ventruba právě na onemocnění covid-19 zemřel,“ uvedl Fiala. Už dopoledne informoval na tiskové konferenci, že se neurochirurg Ventruba (71) léčí po nákaze koronavirem v nemocnici.

Minulý týden byl hospitalizován kvůli nálezu na plicích poslanec KSČM Jiří Dolejš. Sociální demokrat Jan Birke (ČSSD) byl po těžkém průběhu covidu z nemocnice už propuštěn. Poslanec a starosta Náchoda o tom informoval rovněž v uplynulém týdnu.

Minulý týden bylo v karanténě nebo mezi nemocnými zhruba 15 zákonodárců dolní komory. Předseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek dnes uvedl, že aktuálně je z jeho klubu nemocných nebo v karanténě osm zákonodárců.

Už dříve nemoc překonali například předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) či jeho kolegové z klubu Karla Šlechtová a Patrik Nacher, lidovec Marek Výborný nebo pirátský poslanec František Navrkal. O tom, že měl covid-19, před týdnem na plénu mluvil poslanec KSČM Zdeněk Ondráček.

Autor: ČTK

 

  Naše tanky budou v Praze! Ruští nacionalisté se mstí za odstranění Koněva

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com