Závěrečný závod běžkyň vyhrála Wengová, Razýmová byla šestnáctá

irozhlas.cz

Volnou třicítku ve švýcarském Engadinu, jež uzavřela Světový pohár v běžeckém lyžování, vyhrála Norka Heidi Wengová. Česká reprezentantka Kateřina Razýmová se ve stíhačce posunula na 16. pozici, po pádu v sobotní desítce s hromadným startem dnes startovala sedmadvacátá.

Bývalá dvojnásobná celková vítězka SP Wengová nastoupila z vedoucí skupiny ve stoupání dva kilometry před cílem a dovezla si do finiše náskok 4,5 sekundy před Švédkou Ebbou Anderssonovou. Devětadvacetiletá Norka si připsala první individuální výhru v seriálu od triumfu na Tour de Ski v roce 2018. Do elitní desítky se dnes vešly také její dvě sestřenice, dvojčata Lotta Udnes a Tiril Udnes Wengovy.

Třetí dojela s půlminutovým odstupem sobotní vítězka Julia Stupaková z Ruska před Jessicou Digginsovou, jež v této sezoně jako první americká běžkyně ovládla celkové pořadí SP a dnes si zajistila i malý glóbus za distanční závody.

Nejlepší Češka Razýmová dokončila závod ve skupině bojující o 14. místo. Na 16. pozici měla dvouminutový odstup. Na body se v závěru sezony dostala i 26. Petra Nováková, Kateřina Janatová byla osmačtyřicátá.

Muži jedou volnou padesátku od 10:30.

Autor: ČTK

  Rusko má generaci bez olympijské zkušenosti, možná se zřekne dalších her

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com