Školy na Děčínsku se v pondělí možná neotevřou

minedu.sk

Školy na Děčínsku by podle ústeckých krajských hygieniků měly zatím zůstat zavřené kvůli zhoršené epidemické situaci. Ředitelka krajské hygienické stanice Lenka Šimůnková dnes ČTK řekla, že požádá ministerstvo zdravotnictví o výjimku v rámci pandemického zákona. Čeští žáci by se jinak do škol měli vrátit od pondělí 12. dubna v rotačním systému. V Ústeckém kraji ve středu přibylo 640 potvrzených nákaz koronavirem, o 49 méně než před týdnem. Jde o nejnižší středeční nárůst od začátku února. Vyplývá to z informací, které ráno aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví.

„Rozhodně bychom chtěli, aby školy v okrese Děčín zůstaly zavřené,“ uvedla ředitelka. Bližší informace poskytne odpoledne, dodala. Rozvolnění se kvůli epidemické situaci možná odloží ještě ve Zlínském kraji.

Situace na Děčínsku je v kraji dlouhodobě nejhorší. Za uplynulých sedm dnů je tam 420 nově nakažených. Nejméně nákaz za posledních sedm dní v kraji přibylo podle ministerstva na Lounsku, 242.

Od začátku epidemie se v Ústeckém kraji podle ministerstva nakazilo novým typem koronaviru 114.540 lidí, 101.508 z nich se z nemoci vyléčilo. S onemocněním covid-19 nebo v jeho důsledku zemřelo 2198 lidí, ve středu osm.

Situace ve zdravotnických zařízeních se mírně zlepšuje. Volných je 25 procent kapacity na standardních lůžkách s kyslíkem a 17 procent lůžek pro pacienty, kteří potřebují umělou plicní ventilaci.

V kraji zdravotníci dosud aplikovali 119.348 vakcín proti covidu-19. Alespoň první dávku vakcíny zatím v Ústeckém kraji dostalo 81.518 lidí, z toho 37.830 už i tu druhou. Vakcínu proti koronaviru zatím v kraji dostalo jen zhruba deset procent z 821.000 jeho obyvatel.

Autor: ČTK

  Poradcem u ministra z ODS se stal bývalý kandidát na prezidenta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com