Očkování peruánskému exprezidentovi nepomohlo. Onemocněl spolu s manželkou nemocí covid-19

jurist.org

Sesazený peruánský prezident Martin Vizcarra oznámil, že s manželkou onemocněli covidem-19. Politik se přitom loni na podzim – podobně jako několik stovek dalších prominentů – nechal naočkovat zkušební vakcínou čínské firmy Sinopharm. Aféra stála místo například ministryni zdravotnictví.

Martin Vizcarra oznámil na svém twitteru, že on i manželka měli pozitivní test na koronavirus a mají příznaky nemoci. Vyzval obyvatele Peru, aby nepolevovali v obezřetnosti a dodržovali protiepidemická nařízení.

Očkování čínskou vakcínou mu nepomohlo.

Pro připomenutí: loni v říjnu si Sinopharm nechalo v jihoamerické zemi píchnout 487 vládních činovníků, kteří se prohlásili za dobrovolníky ve třetí fázi testování očkovací látky. Figurovali mezi nimi i exprezidentova manželka či jeho starší bratr.

Peruánská média následnou aféru kolem přednostního očkování nazvala VacunaGate. A odstoupily kvůli ní ministryně zdravotnictví a ministryně zahraničí.

Vizcarra se musel poroučet loni v listopadu poté, co ho poslanci sesadili kvůli podezření z korupce. Té se měl dopustit před několika lety jako guvernér.

Před deseti dny zákonodárci také odhlasovali, že exprezident nesmí deset let vykonávat politické funkce.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz

  Společnost SpaceX omezila Ukrajině možnost používat službu Starlink pro drony

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com