Výběr z médií: rušení letních zájezdů, evropské peníze pro armádu a rozšíření kyberšikany

irozhlas.cz

Cestovní kanceláře špatně odhadly zájem Čechů a musí rušit některé zájezdy, píše úterní deník Mf Dnes. Armáda má na dosah miliardy z evropských dotací. Informuje o tom deník E15. Operátorky na lince důvěry stále častěji řeší případy kyberšikany. Všímá si toho regionální Deník. A Deník N se soustředí na útraty českých stran během předvolební kampaně. Více si můžete přečíst ve výběru z médií, který připravil Radiožurnál.

Mf Dnes

Cestovní kanceláře ruší některé zájezdy i lety, píše deník Mf Dnes. Podle ní kanceláře špatně odhadly touhu Čechů vyrazit s ustupující pandemií na zahraniční dovolenou a na začátek května nasmlouvaly větší kapacity, než kolik se jim podařilo obsadit.

Na takovou situaci upozorňovali i samotní klienti cestovních kanceláří. Ti měli zájezdy s termínem cesty, na který nebyl let vůbec plánován, nebo se jim vyskytly problémy s ubytováním, upozorňuje deník Mf Dnes.

E15

Armáda má na dosah evropské miliardy na inovace, všímá si deník E15. Peníze z Evropské unie můžou v Česku pomoct třeba s vytvořením autonomního systému, který dokáže na bojišti vypátrat zraněného vojáka a rychle ho ošetřit. Evropská unie chce do roku 2027 investovat v zemích do obranného výzkumu bezmála osm miliard eur, v přepočtu přes 226 miliard korun.

Deník N

Deník N si všímá toho, kolik peněz dosud strany daly na předvolební kampaň. Nejvíc zatím podle listu utratila SPD – už přes 23 milionů korun. Naopak vládní strany se zatím drží stranou. ČSSD do kampaně prozatím vložila zhruba 2,8 milionu, hnutí ANO ještě o několik set tisíc méně. Podle zákona můžou všechny politické strany, hnutí a koalice utratit za kampaň nanejvýš 90 milionů.

Hospodářské noviny

Firmám brání v růstu stále dražší materiály, informují Hospodářské noviny. Už několik měsíců rostou ceny prakticky všech materiálů a zároveň jich je velký nedostatek. Chybí prakticky všechno: od plastů přes ocel, měď až po hliník.

  Třetí dávka? Češi jsou konzervativní, jednoznačně vede Pfizer

Ředitelka firmy na výrobu vířivek, Kateřina Kadlecová, říká, že zvyšování cen je nepříjemné, ale momentálně více řeší, aby nějaký materiál vůbec měli. Pokud jde o nové objednávky, nemůže si firma stěžovat, protože zájem o vířivky roste. Firmě však vypadávají dodávky plastového akrylátu, který se dováží ze Spojených států. Například kvůli tomu, že na druhé straně Atlantského oceánu došel aceton.

Deník

Častěji než před pandemií řeší operátorky linky důvěry případy kyberšikany. Dočtete se to v regionálním Deníku. Čím dál častěji se jim děti svěřují s tím, že je v online prostoru někdo vydírá. Hlavně tím, že údajně má jejich intimní fotografie. A hrozí jim, že je pošle všem. Nejdůležitější podle pracovníků linky důvěry je, aby se dítě s problémy svěřilo dospělému.

Podle ředitelky brněnské Modré linky Hany Regnerové někdy za šikanou stojí ti, kterého oběti třeba osobně znají, často jsou ale šikanující anonymní. Někdy se taky ukáže, že ten, kdo vyhrožuje, pravděpodobně ani nemá čím, poukazuje Deník.

Právo

ČSSD plánuje prodat některé své nemovitosti. Deníku Právo to řekl místopředseda strany Roman Onderka. O jaké konkrétní objekty půjde, ale neupřesnil. Deník připomíná, že sociální demokracie už roky hospodaří se ztrátou. Po celém Česku má celkem 12 nemovitostí.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com