Po úniku chemikálií v plzeňské firmě zemřel třetí člověk

seznamzpravy.cz

Páteční únik toxických látek v areálu firmy SUEZ v Plzni-Skvrňanech má třetí oběť. Dnes v nemocnici zemřel jeden z mužů, který byl při neštěstí vážně zraněn. ČTK to řekla administrátorka fakultní nemocnice v Plzni Libuše Kufnerová. Po 16:00 ČTK řekla, že zdravotní stav druhého zraněného se stále zlepšuje, zdravotníci plánují jeho přesun z intenzivní péče na standardní oddělení. Plzeňští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

Mluvčí společnosti Kateřina Kodadová řekla ČTK, že firma dál zjišťuje příčiny tragédie. Od pátku jsou v kontaktu s rodinami obětí i s vyšetřovateli. „S vyšetřovateli plně spolupracujeme a poskytujeme požadovanou součinnost. V současné době jsou i nadále shromažďovány veškeré dostupné podklady, abychom zjistili příčiny této tragické události,“ uvedla Kodadová.

„Plzeňští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti a prověřují veškeré okolnosti. Ve věci budou vyžádány znalecké posudky,“ uvedla dnes v tiskové zprávě policejní mluvčí Michaela Raindlová. Během dne policisté prováděli výslechy a ohledali místo činu. Vyšetřování bude podle mluvčí pokračovat i v příštích dnech.

Společnost SUEZ se zabývá čištěním tekutých průmyslových kalů. Páteční únik látek zasáhl sedm lidí, čtyři museli záchranáři resuscitovat, dva z nich týž den v nemocnici zemřeli, další podlehl těžkým zraněním dnes.

V areálu unikly toxické látky z čističky, konkrétně siřičitan a sirovodík ve vysokých koncentracích. Po úniku zůstali v prostorách firmy čtyři lidé v bezvědomí, několik dalších bylo evakuováno. Zasažení byli muži ve věku 40 až 60 let. Záchranáři vyhlásili hromadné postižení osob. Obyvatelé v okolí únik neohrozil, nebezpečné látky se nedostaly do kanalizace.

Autor: ČTK

  Fico: Česká vláda se rozhodla ohrozit vztahy se SR v zájmu podpory války

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com