Babiš v létě asi pracovně navštíví Vietnam a Koreu, na dovolenou se nechystá

Premiér Andrej Babiš (ANO) v létě pravděpodobně vyrazí na návštěvu Vietnamu a Jižní Koreje. Cesta by měla podpořit české exportéry, řekl předseda vlády v dnešním rozhovoru pro TN Live. Na dovolenou se naopak v létě nechystá i kvůli tomu, že za loňskou cestu k moři sklidil kritiku.

Babiš řekl, že do Vietnamu pravděpodobně vyrazí o vládních prázdninách na začátku srpna. „Přesvědčili mě naši vývozci, že pravděpodobně vykonám návštěvu Vietnamu, kde mám velmi přátelský vztah s bývalým premiérem a stávajícím prezidentem,“ uvedl. Přibližně stomilionová země je podle něj pro české vývozce obrovským trhem. „Ještě zvládneme možná i Koreu,“ dodal.

Na dovolenou se naopak v létě nechystá. „Nepojedu, abyste mi to zase nevyčítali. Budeme mít celé léto plno práce,“ prohlásil. Dovolenou si možná vezme po říjnových sněmovních volbách. Babiš loni čelil kritice kvůli srpnové cestě na ostrov Kréta. Podle opozice se choval papalášsky, když při koronavirové krizi odletěl, zatímco občany vyzýval, ať tráví dovolenou v Česku. Babiš to vysvětloval tím, že pobyt měl již zaplacený.

Autor: ČTK

  Česko hlásí nejméně nových nakažených koronavirem od poloviny března

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com