Sto lidí v Praze protestovalo proti očkování dětí. To je ale dobrovolné

idnes.cz

Zhruba stovka lidí v sobotu na Palackého náměstí u ministerstva zdravotnictví v Praze protestovala proti povinné vakcinaci dětí. Mnozí z řečníků zpochybňovali pandemii jako takovou, volali po konci současné vlády. Po 17:00 se zhruba 50 demonstrantů vydalo k Pražskému hradu, kde organizátoři akci ukončili.

„Vakcíny proti covidu nechrání nikoho proti žádné nemoci, jsou nástrojem snížení lidské populace – omezují plodnost a snižují věk, kterého se lidé dožijí,“ řekl na náměstí například jeden z řečníků Jiří Machač. Podle něj jsou současné očkovací látky proti koronaviru vakcínami smrti a očkovaní lidé obětí podvodu, nátlaku nebo vydírání.

Podle jednoho z organizátorů akce jde dnes o poslední shromáždění na neutrálním místě. „Příště se budou plánovat akce v okolí bydlišť podle něj „duševních mrzáků“, tedy členů vlády.“ dodal.

Na ní vystoupila také poslankyně Tereza Hyťhová (Trikolóra). Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) chce podle ní od září rozdělovat děti na dvě skupiny – očkované a neočkované. „Neočkované děti budou sedět někde v rohu u stolu, budou mít své vlastní jídlo, svůj vlastní stůl, budou mít dezinfekci a budou straněny,“ řekla.

Při následném pochodu k Hradu jelo s demonstranty minimálně sedm policejních aut, doprovázelo je několik desítek policistů. Protestující například volali, že vlády chtějí do roku 2030 vyhladit tři čtvrtiny lidstva a ani to neskrývají. Před sídlem prezidenta pak hlavu státu vyzvali, aby jednala s občany místo současné zrady.

Registrace pro děti ve věku 12 až 15 let byly spuštěny od 1. července. Hned první den se podle Chytré karantény přihlásilo k očkování 22 482 dětí. Pro tuto věkovou skupinu je připraveno 87 očkovacích center, kde budou pediatři, kteří při očkování dětí musí být přítomni. Očkování dětí, stejně jako dospělých, je přitom dobrovolné.

  Pokuta pro KSČM platí. Nejvyšší správní soud zamítl námitku kvůli kampani v roce 2017 jako nedůvodnou

Děti, které očkované dvěma dávkami nebudou, se budou muset nechat při nástupu do školy třikrát otestovat, v plánu je testování 1., 6. a 9. září. Děti, jejichž rodiče testování odmítnou, budou muset po celou dobu ve škole nosit roušku či respirátor, jinak se nemohou prezenční výuky účastnit.

Zdroj: https://www.idnes.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com