U Nymburka se srazila sanitka s autem, jeden člověk zemřel

ct24.ceskatelevize.cz

Mezi Nymburkem a Budiměřicemi se dnes odpoledne srazila sanitka krajské záchranné služby s osobním vozem. Při nehodě se šest lidí lehce až středně těžce zranilo, jedna žena zemřela. Na místě zasahovalo pět posádek záchranářů a dva vrtulníky, řekli ČTK mluvčí krajské záchranné služby Petra Homolová a policejní mluvčí Pavel Truxa.

Podle Homolové vezla sanitka do nemocnice dvě lehce zraněné osoby od jiné nehody. Podle Truxy jelo v protisměru osobní auto, které se sanitce snažilo umožnit průjezd, řidička tak přibrzdila, zezadu do ni ale narazila dodávka, která auto vymrštila před protijedoucí sanitku. „Spolujezdkyně z osobního auta na místě zemřela,“ řekl Truxa.

Sanitka patřila krajským záchranářům, sloužila na stanovišti v Městci Králové. Zemřelou spolujezdkyni na místě vyprošťovali hasiči, záchranáři se ji následně snažili resuscitovat.

Místo nehody se objíždělo po hlavní silnici přes Poděbrady a Netřebice, případně po silnici nižší třídy přes Velké Zboží a Křečkov. Nehoda silnici uzavřela téměř na čtyři hodiny, provoz byl obnoven kolem 18:00.

Autor: ČTK

  Gazdík by chtěl jako případný ministr školství propojit vzdělávání víc s praxí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com