Ministr zamítl rozklad proti povolení D55 mezi Moravským Pískem a Bzencem

idnes.cz/

Ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO) zamítl rozklad týkající se stavebního povolení na více než čtyřkilometrový úsek dálnice D55 mezi Moravským Pískem a Bzencem na Hodonínsku. Povolení, které stavba dostala v létě, tak nabude právní moci. Na twitteru to dnes uvedl generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic (ŘDS) Radek Mátl. Podle jeho dřívějších informací rozklad proti stavebnímu povolení podal jeden vlastník pozemku.

„Na 4,1 km dlouhý dálniční úsek probíhá výběrové řízení na zhotovitele stavby. Začátek stavby předpokládáme v prvním pololetí roku 2022,“ uvedl dnes ředitel ŘSD.

Dálniční úsek se napojí na téměř devět kilometrů dlouhý úsek z Moravského Písku na sever do Starého Města, který se začal stavět v září. Předpokládá se, že bude hotov v roce 2024. Díky dostavbě obou úseků zmizí tranzitní doprava z Moravského Písku. Intenzity dopravy v Bzenci na silnici I/54 se stavba patrně nijak výrazně nedotkne. Naopak do doby, než bude dálnice pokračovat na jih, může vzrůst intenzita mezi Bzencem a Veselím nad Moravou, kudy povede spojka mezi severní částí dálnice D55 a stávající silnicí I/55.

ŘSD požádalo o stavební povolení na úsek mezi Moravským Pískem a Bzencem loni v říjnu. Podle serveru Zdopravy.cz ale žádost nebyla úplná a postrádala řadu nezbytných dokladů. Ministerstvo proto mohlo zahájit stavební řízení až letos v květnu po doplnění potřebných dokumentů.

Dálnice D55 začíná v současnosti u Hulína, kde se napojuje na dálnici D1, a vede jižním směrem k Otrokovicím. Celá D55 od Olomouce přes Přerov a Otrokovice k Břeclavi má pak měřit 101 kilometrů, hotovo je nyní zhruba 18 kilometrů. V červnu silničáři zprovoznili část dostavovaného jihovýchodního obchvatu Otrokovic.

Autor: ČTK

  Evropa se bez ruského plynu v případě války na čas obejde. Ekonomiku to však zabolí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com