Odmítáme diskriminaci neočkovaných, řekl Okamura. SPD zažaluje opatření vlády

idnes.cz

SPD podá správní žalobu na vládní proticovidová opatření, začne sbírat podpisy pod petici proti nim a chce i mimořádnou schůzi Sněmovny. „Odmítáme diskriminaci neočkovaných,“ řekl předseda SPD Tomio Okamura. Odmítl také povinné očkování pro kohokoli. „Je naopak třeba řešit uznávání protilátek,“ prohlásil šéf SPD.

„V tuto chvíli to analyzují právníci, v nejbližší době zveřejníme, o jakou žalobu se bude jednat,“ uvedl Okamura. Kritizoval, že správní soud dosud nerozhodl o žalobě SPD z 1. září, která byla zaměřená na koronavirová opatření ve školách.

SPD již na úterní řádné schůzi neúspěšně navrhovala mimořádný bod s názvem „Diskuse o nepřijatelných opatřeních souvisejících s covidovou situaci, která jsou neúčinná a hrubě porušují práva občanů“. Bylo pro to ale pouze 18 poslanců SPD.

Ke svolání mimořádné schůze SPD potřebuje 40 podpisů poslanců, Okamurovo hnutí jich má dvacet, potřebuje jich sehnat dalších dvacet.

„Je třeba uznávání protilátek a negativních testů jako dokladů bezinfekčnosti,“ uvedl Okamura.

Podle SPD jsou řešením stávající covidové situace ochrana rizikových skupin a bezplatné masivní testování na zjišťování protilátek proti covid-19. Je zároveň potřeba upravit vládní opatření tak, aby byla možnost prokazování bezinfekčnosti i uznáváním protilátek.

Okamura odmítl povinné očkování lidí nad 60 let, které doporučila vládní rada pro zdravotní rizika. Na dotaz iDNES.cz, jak jinak než očkováním by konkrétně SPD chránila lidi nad 60 let, jimž ve větší míře hrozí těžký průběh covidu a smrt, Okamura ve Sněmovně mluvil o rozdávání respirátorů a vitamínu D.

Zdroj: https://www.idnes.cz/

  Vyšetřování pádu kabiny lanovky na Ještěd potrvá měsíce, prasklo tažné lano

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com