Ruští cenzoři zakazují zveřejnit první rozhovor Zelenského pro ruská média

Ruský cenzurní úřad Roskomnadzor varoval ruská média, aby nezveřejnila rozhovor, který jim poskytl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Uvedl to server Meduza.io, jehož šéfredaktor se rozhovoru s šéfem ukrajinského státu zúčastnil. Roskomnadzor své varování zveřejnil v sociální síti.

„Řada ruských médií, včetně médií plnících funkci zahraničního agenta, udělala rozhovor s ukrajinským prezidentem Zelenským. Roskomnadzor varuje ruská média, že je nezbytné, aby se zřekla zveřejnění tohoto rozhovoru,“ uvedl úřad. Zahájil prý kontrolu dotyčných médií, aby stanovil míru jejich odpovědnosti a rozhodl o příslušných odvetných opatřeních.

Server Meduza avizoval, že jeho šéfredaktor Ivan Kopakov, šéfredaktor nezávislé televize Dožď Tichon Dzjadko, spisovatel a publicista Michail Zygar a zpravodaj listu Kommersant Vladimir Solovjov dnes uskutečnili rozhovor s ukrajinským prezidentem, který je v Kyjevě. Server přislíbil první rozhovor, který Zelenskyj poskytl ruským médiím od ruské invaze na Ukrajinu, zveřejnit navzdory varování v nejbližších hodinách.

Autor: ČTK

  Krize je příležitostí pro nový, udržitelný model ekonomiky, říkají experti z V4

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com