Biden slíbil Zelenskému další pomoc ve výši v přepočtu 11 miliard korun

Americký prezident Joe Biden v dnešním telefonátu s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským přislíbil Ukrajině přímou finanční pomoc v hodnotě 500 milionů dolarů (téměř 11 miliard korun). Oznámil to Bílý dům. Zelenskyj Bidena informoval o současné situaci na ukrajinském bojišti a o vývoji vyjednávání s Ruskem, oznámil na twitteru ukrajinský prezident.

Telefonát podle Zelenského trval hodinu a oba lídři spolu hovořili také o možnostech podpory ukrajinské armády, novém balíku amerických sankcí vůči Rusku a humanitární pomoci.

Biden podle Bílého domu Zelenského informoval o tom, jak Spojené státy neúnavně pracují na tom, aby mohly naplnit hlavní požadavky Ukrajiny o pomoc v oblasti bezpečnosti a poskytnout zemi další možnosti k její obraně. Oba prezidenti podle svých slov rovněž zhodnotili poslední balík sankcí a novou humanitární pomoc oznámenou minulý týden.

Biden a Zelenskyj podle Bílého domu rovněž zdůraznili zásadní dopad zbraní dodávaných Američany na průběh konfliktu na Ukrajině.

ČTK

  Putin se ještě nerozhodl, zda bude v roce 2024 opět kandidovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com