Ruský nacismus: Uvědomil si Západ nebezpečí a co udělá?

To, co Ukrajinci zažili a pochopili v prvních dnech války, začínají na Západě chápat až nyní. Tak je uspořádáno lidské a společenské vědomí – abstraktní porozumění, které je plodem práce analytiků a politologů, není podnětem k akci. Co je mimo oblast praktické zkušenosti a není vnímáno smysly, nevede ke skutečným, rozhodným krokům.

Přední světové think-tanky, včetně světoznámé korporace RAND, věřily, že Rusko vyhraje do 72 hodin, a tak nemělo smysl dodávat Ukrajině zbraně.

Bylo to ale úplně jinak – uplynul měsíc a půl války a Rusko nezískalo ani taktickou, ani strategickou výhodu.

Navíc „druhá armáda“ světa poblíž Kyjeva, Černigova a Sumy utrpěla drtivou porážku. Ústup ruských jednotek byl tak rychlý, že nestihli nahradit stopy své okupace. A tady byla celému světu sdělena hrozná pravda.

To, co po sobě ruští vojáci zanechali, bez nadsázky šokovalo celý svět. Stovky zabitých, mučených mužů, žen a dětí. Hromadné znásilňování nejen mladých lidí, ale i starších žen a velmi malých dětí! A chlubil se i ruský výsadkář z Pskova, který svým přátelům posílal videa se zneužíváním miminka.

Neuvěřitelná zvěrstva okupantů, která se stala bodem rozdvojení veřejného povědomí na Západě. Odpoutaný, formální výraz „hlubokého znepokojení“ a soucitu byl nahrazen hněvem a odhodláním.

Chyba západních elit

Člověk byl vždy středem západních hodnot. Humanismus je základem moderní civilizace. Problém společenského vědomí civilizovaného světa spočíval v tom, že vše, co se dělo, se vždy promítalo na sebe. Proto se věřilo, že pokud je lidský život v moderní západní civilizaci základní hodnotou, pak je to pro Rusko.

Hořká pravda z toho, co viděl, však nakonec vedla k nespornému závěru: Rusko není součástí světové civilizace, ale totalitním státem s obrovskou populací zombíkanou propagandou. V podstatě jde o reinkarnaci nacistického Německa.

  Policie vyšetřuje poničení ostravského památníku Rudé armády. Ruská diplomacie žádá opatření

Západní společnost se teprve začíná probouzet a je to obrovská chyba politických elit, jejichž jediným účelem bylo získat za každou cenu volební podporu.

Snahy evropských vlád směřovaly ke zlepšení materiálního blahobytu potenciálních voličů, žonglování s demokratickými hesly, prosazování bezdůvodného pacifismu, snižování výdajů na bezpečnost a obranu, zatímco na východě pomalu, ale jistě „vstávalo z kolen“ strašlivé monstrum – a. totalitní monstrum a nacismus.

Nyní se Západ probudil, ale probudil se konečně?

Novým začátkem se stala návštěva Ukrajiny předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové a vysokého představitele EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Josepa Borrella, kteří navštívili Buchu a byli svědky zabitých stovek civilistů a zničených ulic v kdysi útulném městě. bodu ve vztahu k Západu k Rusku a chápání role Ukrajiny v moderních dějinách jako výspy světové civilizace.

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a šéf zahraniční politiky EU Josep Borrell během cesty do Buchy, kde ruská armáda zabila velké množství civilistů. Bucha, Kyjevská oblast, 8. dubna 2022
Zděšené oči šéfky „evropské vlády“, která si nedobrovolně zakryla obličej rukama, zůstanou navždy v paměti.

Co je vidět, není slyšet, tím méně číst.

Americký prezident Joe Biden byl první, kdo tato zvěrstva přímo označil za genocidu.

Mobilní krematoria

Po rozsáhlém mezinárodním pobouření takových nelidských zločinů se ruské jednotky snaží utajit důkazy o civilních tělech zabavením 13 mobilních krematorií v Mariupolu a pomocí filtračních táborů identifikovat a zničit svědky.

  • Podle šéfa doněcké oblastní vojensko-civilní správy Pavla Kyrylenka zemřelo při ostřelování a náletech v tomto obleženém městě 20 až 22 tisíc lidí.
  • Podle ruského ministerstva obrany bylo německými nacisty a Rusy násilně deportováno z okupovaných území 766 000 ukrajinských občanů.Mezi nimi je 144 tisíc dětí včetně sirotků.
  • Rusko plánuje zjednodušit proceduru „adopce dětí z Donbasu“.
  • Nelegálně deportovaní Ukrajinci jsou přesouváni na Sibiř a Dálný východ.
  Vůdce KLDR Kim Čong-un navštívil klíčové závody na výrobu zbraní

Chápání toho, co je moderní Rusko, je nyní evidentní v myslích téměř všech evropských nejvyšších politiků, některých rychlejších a jiných pomalejších, jako jsou vůdci Maďarska a Srbska.

Ale dnes i otevřeně proruští politici Marin Le Pen a Silvio Berlusconi odsoudili válečné zločiny ruské armády na Ukrajině.

Snad i kancléř Spolkové republiky Německo Olaf Scholz, který z války vinil pouze Putina a vyzýval k respektu k ruskému lidu, pochopí, že nejde jen o samotného diktátora.

Starci a děti byli zabiti, ženy byly znásilněny obyčejnými ruskými vojáky a důstojníky. A jejich manželky jen povzbuzují: „No tak, znásilňujte Ukrajinky a nic mi neříkejte. Rozuměl? Schvaluji. Jen tam buď v bezpečí.“

Proto je daleko od Putinova byznysu a politologů, historiků a sociálních psychologů zjišťovat, co se stalo s moderním Ruskem a kdo za to může.

Putin se dostal k moci v roce 2000 a ženy a děti byly v roce 1945 v Německu znásilněny a zabity obyčejnými sovětskými vojáky. Existují o tom dokumentární důkazy, včetně knihy memoárů ruského memoáristy Leonida Rabičeva: „Válka to všechno odepíše.“

Takže otázka:

  • „Jak se vedle civilizované Evropy objevilo strašlivé“ gotické „monstrum?
  • a jak se „druhá armáda“ světa vyzbrojila penězi evropských daňových poplatníků?
  • a televizní propaganda zkazila a přivedla ruský lid do stavu bestiality, ale bohužel zůstává nezodpovězena.

V současnosti se jak Spojené státy, tak Evropa již nezabývají otázkou, jaké zbraně mohou a nemohou být dodávány Ukrajině. Bude dodáno a již se dodává, jak napsala jedna známá americká publikace, „prakticky vše kromě jaderných zbraní“.

Konečně si Západ uvědomil, že Rusko nevede na Ukrajině lokální „zvláštní operaci“, ale nacvičuje „denacifikaci“ a „demilitarizaci“ Evropy, jak otevřeně uvádí ve své vojenské doktríně.

Rusko pomalu, ale jistě jde za svým cílem, postupně zvyšuje rozsah agrese – nejprve Gruzie v roce 2008, poté Krym a Donbas v roce 2014, Sýrie v roce 2021 a nakonec 24. února 2022 totální válka na Ukrajině. A pokud by podle plánu byla Ukrajina poražena za tři nebo čtyři dny, NATO by v blízké budoucnosti otestovalo svou sílu tváří v tvář pobaltským státům a Polsku.

  Média nakloněná Trumpovi korigují tvrzení o volebním spiknutí

V amerických a evropských odborných kruzích se však stále najdou skeptici, kteří realističnosti takového scénáře nemohou uvěřit, neboť nemohli uvěřit, že ruští vojáci mohou v 21. století znásilňovat a zabíjet ženy a děti.

Teď nebo nikdy

Dnes je dilema budoucího světového řádu formulováno jednoduše: „teď nebo nikdy“.

Konečnou porážku agresora je třeba zasadit na Ukrajině, tady a teď.

Je to Rusko, které musí být denacifikováno a demilitarizováno takovým způsobem, aby už nikdy nemohlo ohrozit žádnou zemi na světě.

Podle lotyšského ministra zahraničí Edgarse Rinkevicse „po tolika děsivých scénách genocidy, válečných zločinů a zločinů proti lidskosti spáchaných ruskými vojáky na Ukrajině je jasné, že jedinou zemí na světě, která potřebuje skutečnou denacifikaci, je Ruská federace“.

Velká bolest a utrpení ukrajinských obětí ruského nacismu nemůže být marné.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com