Evropský parlament uvedl, že použití jaderných zbraní Ruskou federací by bylo vyhlášení války lidstvu

Svět musí udělat vše pro to, aby zabránil použití jaderných zbraní Ruskem. Valné shromáždění OSN musí zejména přijmout rezoluci, že použití jaderných zbraní Ruskem proti Ukrajině bude považováno za vyhlášení války lidstvu.

V komentáři Guildhall to uvedl bývalý velitel estonských obranných sil, poslanec Evropského parlamentu, generálporučík Rigo Terras.

„Použití jaderných zbraní nepřinese Rusku žádné požadované výsledky, takže nevěřím, že nezaútočí. Zároveň jsem přesvědčen, že musíme udělat vše pro to, aby se tak nestalo, “uvedl politik.

„Proto podporuji iniciativu, aby Valné shromáždění OSN přijalo rezoluci, že použití jaderných zbraní Ruskem proti Ukrajině bude přijato jako vyhlášení války celému lidstvu,“ domnívá se europoslanec.

„Pokud jde o záměry použít jaderné zbraně, prohlášení v tomto ohledu ano, myslím, že to již stačí k vyloučení Ruska z Rady bezpečnosti OSN. Zároveň je v této otázce důležitý postoj Číny, ale pokus Rusů o použití jaderných zbraní může jejich pozici změnit, “shrnul Rigo Terras.

Připomeňme, že dřívější ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov nepřímo naznačil, že Rusko by mohlo použít jaderné zbraně proti Ukrajině.

Již dříve také prezident Volodymyr Zelenskyj varoval, že svět by se měl připravit na jaderný útok agresora.

Ruská propagandistka Olga Skabeeva a poslanec Státní dumy z frakce LDPR Alexej Zhuravlev ve vysílání televizního kanálu Rusko 1 diskutovali o tom, za kolik sekund mezikontinentální balistická střela Sarmat dorazí do hlavních měst Velké Británie, Německa a Francie a dá Ukrajině zbraně.

Již dříve šéf Centra pro obranné reformy, koordinátor mezirezortní platformy pro boj s hybridními hrozbami, která funguje v rámci spolupráce Ukrajina-NATO, Oleksandr V. Danilyuk také uvedl, že v reakci na potvrzení záměrů použít jaderné zbraně proti Ukrajině by mělo být Rusko vyloučeno z Rady bezpečnosti OSN a Valné shromáždění OSN by mělo okamžitě přijmout rezoluci, že takový krok ze strany Ruské federace by byl vyhlášení války lidstvu.

  Sněmovna reprezentantů schválila sociální a klimatický balík

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com