Policie obvinila 11 lidí kvůli hospodaření pražského dopravního podniku

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinili 11 lidí kvůli hospodaření pražského dopravního podniku. Na webových stránkách Vrchního státního zastupitelství v Praze to dnes uvedl státní zástupce Adam Borgula. Kriminalisté od rána zasahují na několika místech v Praze, mimo jiné na pražském magistrátu. Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) na twitteru uvedl, že jsou v kanceláři jeho náměstka Petra Hlubučka (STAN). Hlubuček je členem dozorčí rady dopravního podniku.

„Skutky, pro něž bylo zahájeno trestní stíhání proti 11 osobám, souvisí s hospodařením společnosti Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. Další informace vzhledem k fázi trestního řízení není možno k věci sdělit,“ uvedl Borgula.

Hřib: Policie zasahuje v kanceláři Hlubučka, podezření musí být prošetřeno

Policie od dnešního rána zasahuje v kanceláři náměstka primátora Petra Hlubučka (STAN). Na twitteru to potvrdil pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Pokud existuje nějaké podezření, musí být prošetřeno, napsal. Náměstek primátora pro oblast dopravy Adam Scheinherr (Praha Sobě) k dnešní policejní razii uvedl, že sice podstatu kauzy nezná a policie se na něj neobrátila, ale že v minulosti podal trestní oznámení kvůli podezření na pokus o korupci.

Podle serveru Novinky.cz detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) provádějí prohlídky na zhruba 40 místech v Praze, a to včetně Hlubučkova domu v pražských Lysolajích. Magistrát na dnešek zrušil už dvě tiskové konference, na kterých měl být Hlubuček přítomen.

„Na magistrát jsem šel s heslem: Chci řídit město s čistým štítem. To požaduji i od svých kolegů. V kanceláři náměstka za STAN teď probíhá policejní prohlídka. Úřad poskytuje součinnost. Pokud existuje nějaké podezření, musí být prošetřeno,“ uvedl Hřib.

ČTK

  Zeman odevzdal hlas v Lánech, odvoleno má většina kandidátů na prezidenta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com