Zločiny Ruské federace na Ukrajině 28.06.2022

Analýza trosek obchodního centra Amstor v Kremenčugu pokračuje. Celou noc na troskách obchodního centra pracovalo více než tisíc lidí – záchranáři, policisté, lékaři i dobrovolníci. V současné době je známo 25 lidí, kteří zemřeli v důsledku ruského úderu. Dalších 21 lidí je považováno za pohřešované. Pátrání pokračuje. V nemocnicích je 24 zraněných.

V noci Rusové vypálili na Nikolajev asi 11 raket. Některé z nich byly sestřeleny protivzdušnou obranou. Zpočátku nebyly žádné oběti. Stadion byl také zničen.

V Ochakovo 3 mrtví, včetně 6letého dítěte. Dalších 6 je zraněných, 3měsíční dítě je v kómatu.

Okupanti stříleli na průmyslovou čtvrť Charkov, 2 byli zabiti, 5 lidí bylo zraněno. Stav obětí je průměrný, 1 byl hospitalizován ve vážném stavu.

Ruská armáda dnes zahájila raketové údery na Slovjansk. Požárem se dostalo garážové družstvo, vedle kterého je patrová budova a soukromý sektor. Ráno zasáhla jeden z průmyslových podniků raketa. V obou případech nedošlo k žádným obětem na životech. Ostřelování je stále intenzivnější.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asi v 17:30 zahájili ruští útočníci úder s řízenými střelami „Kalibr“ z Černého moře podél Dněpru a regionu a vypálili 6 raket. Byla zničena železniční infrastruktura, průmyslový podnik a podnik služeb.

Ruské okupační síly zaútočily na území TPP Krivoj Rog. Důsledky se zkoumají. Na čerpací stanici v Dněpru, kam dnes raketa přistála, bylo poškozeno téměř tři a půl tuctu aut, tři krabice, několik jednopatrových budov a hangár. Druhá raketa zasáhla území průmyslového podniku, dochází k ničení budov. Kromě raketových útoků zasáhli během dne okupanti z barelového dělostřelectva oblast Krivoj Rog.

Zasáhli jsme Zelenodolsk a Velikaya Kostroma. Jeden muž utrpěl zranění od střepů na noze.

Rusové večer odpálili řízené střely typu Onyx na okres Izmail v Oděské oblasti. Po ranním zničení bylo během dne na pobřeží vypáleno dalších pět střel. K významným škodám a obětem nedošlo právě proto, že přístup k pobřeží je v této oblasti uzavřen.

  Češi si mohou zkracovat cestu přes Sasko, řekla saská ministryně

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com