Sparta zase padla, ustojí to Patera? Dynamo s Kometou šlapou, Litvínov bez Růžičky vítězí

Mistrovský Třinec zvítězil v Karlových Varech 6:2 a potvrdil, že se mu na jejich ledě mimořádně daří. Naposledy odjel s prázdnou v prosinci 2015, od té doby tam jedenáctkrát v řadě dokázal bodovat. Energie sice smazala dvougólový náskok Ocelářů, na další jejich čtyři trefy ve třetí třetině už ale odpověď nenašla. První branku v dresu Slezanů vstřelila jejich posila z KHL Samuel Buček.

Do obrovské krize zabředla Sparta. Po pátečním ostudném výkonu a prohře 0:4 v Litvínově nestačila doma ani na Olomouc (2:5), takže na plný bodový zisk čeká už sedm zápasů! Proti Hanákům přitom ještě v 35. minutě vedla o dva góly, pak ale hosté během necelé minuty dvěma góly srovnali a ve třetím dějství duel otočili. Tři kanadské body si připsali útočníci Káňa s Orsavou. Ustojí bídné výsledky a výkony sparťanský kouč Pavel Patera, nebo bude odvolán?

Kometa veze tři body z Kladna za výhru 5:3 a slaví už sedmý triumf v řadě. Rytíři nedokázali navázat na páteční vítězství nad Libercem, nestačily jim ani tři kanadské body obránce Dotchina. Kapitán Tomáš Plekanec tak pondělní 40. narozeniny výhrou neoslavil.

16. kolo hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera – Mountfield Hradec Králové, 30. října 2022 v Ostravě. Radost hráčů vítkovic z první branky v zápase. Stav zápasu 1 : 0.

Vítkovice zdolaly Hradec Králové 5:2 a drží druhé místo za vedoucími Pardubicemi. Vítězný gól Ostravanů, kteří i v šestém domácím zápase bodovali naplno, vstřelil v 50. minutě Roberts Bukarts. V závěru domácí přidali dvě trefy do prázdné branky.

Druhý zápas pod novým hlavním trenérem Karlem Mlejnkem a Litvínov slaví druhý úspěch. Po triumfu nad Spartou si Chemici vyšlápli i na Liberec, který porazili díky gólu Š. Stránského 3:2 v prodloužení. Na předposlední Kladno tak Severočeši ztrácejí už jen dva body. Bílí Tygři potřebují zabrat, prohráli už pošesté za sebou.

Gólovou kanonádu spustil doma extraligový lídr z Pardubic, Plzeň deklasoval 7:2. Když hostující Kodýtek v 27. minutě snižoval na 2:3, pomýšleli Západočeši na obrat ve skóre, jenže pak už koncertovalo Dynamo a zapsalo šestý triumf za sebou. Plzeň přišla o pětizápasovou bodovou sérii, v Pardubicích padla posedmé v řadě.

  Semifinále Poháru B. J. Kingové rozehraje Muchová, vyzve Golubicovou

20. září naposledy vyhrály České Budějovice za tři body, od té doby se jim to dvanáctkrát v řadě nepodařilo. Dočkaly se až v neděli, kdy Mladou Boleslav porazily 3:0. I díky výborně chytajícímu Strmeňovi. Středočeši v posledních šesti zápasech čekají na triumf v základní hrací době, pětkrát z toho navíc odcházeli poraženi.

Zdroj: sport.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com