Jokić v NBA prolomil Chamberlainův rekord v triple doublech, Golden State se nadále trápí

Nikola Jokić | Foto: Isaiah J. Downing | Zdroj: Reuters

Hvězdný srbský basketbalista Nikola Jokić předvedl 79. triple double kariéry v NBA, dovedl Denver k výhře na palubovce Oklahomy 122:110 a v historických tabulkách překonal legendu Wilta Chamberlaina. Mezi pivoty má sedmadvacetiletý Jokić o jeden triple double více.

Oklahomě ve čtvrtek dal Jokić 15 bodů, připsal si 14 asistencí a 13 doskoků. Nejlepším střelcem týmu byl Aaron Gordon s 27 body, v dresu Thunder se blýskl Shaie Gilgeous-Alexander 37 body.

Denver průběžně vedl až o 19 bodů, naopak po třetí čtvrtině měli dva body navrch domácí hráči. Závěr ale patřil Jokićovi a spol.

„Nebylo to od nás kompletních 48 minut, ale jsem pyšný na to, že ačkoli měl soupeř ve třetí čtvrtině velkou šňůru, vrátili jsme se do zápasu. Vypadalo to, že jsme přestali bránit a začali pouze ztrácet míče, ale naštěstí jsme nezpanikařili,“ řekl kouč Mike Malone, jehož tým získal pátou výhru v sezoně z osmi zápasů.

V nevýrazných výkonech pokračuje mistrovský klub Golden State. Po porážce 129:130 v Orlandu má bilanci 3-6, což neodvrátil ani 39 body včetně osmi trojek Stephen Curry.

Hrdinou domácích Magic, kteří ve druhém poločase smazali šestnáctibodové manko, byl Jalen Suggs s 26 body. Necelých 38 sekund před koncem navíc trefil klíčovou trojku na 129:126.

Výsledek mohl ještě zvrátit Klay Thompson, ale s klaksonem střelu minul. „Po devíti utkáních už přesně víme, co hrajeme, takže je třeba zkusit něco nového. Musíme najít systém, který nám půjde lépe,“ uvedl trenér Warriors Steve Kerr.

Jeho tým střílel 15 šestek, soupeře pustili k 46, z toho 33 hráči Orlanda proměnili. Golden State po páté porážce na hřištích soupeřů klesl na 12. místo Západní konference.

iRozhlas.cz

  Liberečtí fotbalisté si dnes mohou zajistit evropské poháry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com