Evropský parlament bude i dnes řešit korupční kauzu, vystoupí manželka Assange

Korupční kauza, která od pátku otřásá Evropským parlamentem, bude zřejmě i dnes nejočekávanějším tématem plenárního zasedání ve Štrasburku. V přípravě na středeční předání Sacharovovy ceny za svobodu myšlení ukrajinskému lidu vystoupí manželka finalisty Juliana Assange.

Dopoledne na tiskové konferenci vystoupí španělská europoslankyně a předsedkyně Pokrokového spojenectví socialistů a demokratů (S&D) Iratxe Garcíaová Pérezová. K této druhé největší frakci v Evropském parlamentu má blízko většina zadržených a vyšetřovaných v korupční kauze včetně její členky a místopředsedkyně EP Evy Kailiové, která je podle médií mezi obviněnými.

K tématu korupční kauzy, možnému zapojení Kataru a potřeby transparentnějšího fungování se dnes odpoledne vyjádří také Evropská komise. V kauze policie zadržela několik lidí a obvinila je z účasti ve zločinecké organizaci, praní špinavých peněz a korupce. Katar o víkendu odmítl jakákoli tvrzení o „špatném počínání katarského státu“.

V parlamentu dnes vystoupí také manželka zakladatele portálu WikiLeaks Juliana Assange Stella Morisová. Assange se stal letošním finalistou Sacharovovy ceny, kterou europarlament udělil v listopadu ukrajinskému lidu. Slavnostní předání ocenění se ve Štrasburku uskuteční ve středu.

ČTK

  Růst počtu nakažených koronavirem se nezpomalil. Čína opět změnila systém

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com