Ukrajina a Rusko si vyměnily další válečné zajatce, dohromady 100

Rusko a Ukrajina dnes informovaly o další výměně válečných zajatců, při níž každá strana předala té druhé 50 vojáků. Mezi navrácenými Ukrajinci jsou podle šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Andrije Jermaka vojáci, kteří padli do zajetí v odstavené Černobylské jaderné elektrárně, ovládnuté ruskými silami hned v první den invaze na Ukrajinu, či obránci Mariupolu, uvedla agentura Unian.

Na fotografiích zveřejněných Jermakem jsou vidět ukrajinští vojáci čekající ve sněhu s věcmi v igelitových taškách před autobusem. Videozáznam je pak zachycuje, jak už jedou autobusem a zpívají u toho ukrajinskou hymnu. Mezi osvobozenými Ukrajinci je podle Jermaka 33 důstojníků a 17 seržantů a řadových vojáků.

O osvobození 50 ruských vojáků z ukrajinského zajetí pak informovalo také ruské ministerstvo obrany. Rusové budou podle ministerstva dopraveni letadly do Moskvy, kde jim bude poskytnuta lékařská péče. Na záběrech z výměny, které zveřejnil portál Gazeta.ru, jdou osvobození Rusové rychle a po jednom po parkovišti a většinou se pohledem snaží vyhnout kamerám.

ČTK

  ONLINE: Česko má za neděli 6325 případů covidu, o 3000 méně než před týdnem. Klesl i počet testů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com