Ukrajinská armáda: Vojáci svádějí v Bachmutu neobyčejně krvavé boje

V Bachmutu se mezi ruskými a ukrajinskými silami odehrávají neobyčejně krvavé boje, uvedl dnes mluvčí východního uskupení ukrajinských sil Serhij Čerevatyj. Proukrajinské síly se podle něj ale ve městě v severoukrajinské Doněcké oblasti stále drží, informovala agentura Unian.

„Přímo v městské zástavbě se dnes odehrávaly neobyčejně krvavé boje. Nepřítel si stanovil za cíl převzít kontrolu nad tímto nedobytným městem – pevností. Naši vojáci v nelítostných bitvách dělají všechno pro to, aby oslabili bojovou kapacitu nepřítele, zničili jeho sílu a morálku,“ uvedl Čerevatyj.

Ruské ministerstvo obrany dnes oznámilo, že žoldnéři soukromé Wagnerovy skupiny v Bachmutu dobyli další dvě čtvrti na severním a jižním okraji města. V tomto postupu je měly podle Moskvy podpořit výsadkové jednotky. Informace bojujících stran o situaci na bojišti ale nelze nezávisle ověřit.

Ruské invazní síly se snaží dobýt Bachmut už mnoho měsíců. Ukrajinští představitelé i pozorovatelé dlouhodobě uvádějí, že se u města vedou nejintenzivnější boje z celé fronty, které si vyžádaly nespočet mrtvých na obou stranách.

ČTK

 

  Pavel varoval Ukrajince před uspěcháním protiofenzivy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com