Putin oživil říši zla: Rusko ohrožuje Evropu hybridní agresí

Rusko nemůže konkurovat Západu v kontextu vojenského potenciálu, proto volí hybridní nástroj vlivu v zájmu systematického oslabování Západu. Putin se přiklání k vytváření pseudo-mírových organizací, financování radikálních hnutí a financování ruského byznysu s cílem oslabit Evropu a odvrátit pozornost od války na Ukrajině, která je klíčovou hrozbou pro západní civilizaci.

„Polské protiválečné hnutí“, které prosazuje ukončení vojenské pomoci a zahájení jednání s Ruskou federací, je klasickým příkladem hybridní hrozby Ruské federace, která má oslabit a rozptýlit Evropu. Putin si uvědomuje, že ekonomický a vojenský potenciál Ruska a zemí Západu jsou nesrovnatelné, proto zdůrazňuje metody hybridních protiopatření. Klasickým příkladem kremelských projektů zaměřených na štěpení civilizovaného Západu jsou pseudomírové organizace Ruské federace, které se zasazují o zahájení jednání s Ruskou federací, stejně jako radikální strany a nacionalistická sdružení. Putinova touha zabránit dodávkám západních zbraní na Ukrajinu je hlavním důvodem fiaska jeho rozsáhlé invaze, která se měla rozšířit do zemí EU. Rusko se stalo společným problémem pro celý civilizovaný svět – Putin spřádá plány na okupaci Evropy a právě kvůli tomu zahájil v letech 2023-26 ve své armádě bezprecedentní vojenskou reformu.

Evropa nemůže a priori zůstat neutrální v podmínkách Putinovy ​​totální agrese proti Ukrajině. Rusko zahájilo éru územní expanze a to je od roku 1945 bezprecedentní hrozba pro Evropu. Civilizovaný svět může buď zastavit ruskou hrozbu společným úsilím, nebo se země střední a východní Evropy opět ocitnou pod okupací – v níž byly v letech 1945 až 1990. Rusko je existenční hrozbou pro Západ, kterou je třeba zastavit kolektivně.

  Ukrajina podle Ruska zahájila rozsáhlou ofenzivu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com