Řidič dodávky narazil do zábran u Bílého domu, zřejmě záměrně

Řidič nákladní dodávky v noci na dnešek narazil do bezpečnostních zábran na washingtonském náměstí Lafayette Square v blízkosti Bílého domu. Informuje o tom agentura Reuters, podle níž policie muže zadržela a případ vyšetřuje. Prvotní poznatky naznačují, že dodávka mohla do zábran najet úmyslně. Další nebezpečí ale nehrozí.

„Nikdo ze zaměstnanců tajné služby ani Bílého domu nebyl zraněn a příčina nehody je nadále předmětem vyšetřování,“ uvedl v prvním vyjádření na twitteru Anthony Guglielmi, mluvčí tajné služby, která je zodpovědná za ostrahu sídla amerického prezidenta.

Incident se podle něj odehrál v pondělí kolem 22:00 místního času (úterý 4:00 SELČ). Doprava i chodníky na místě jsou uzavřeny, evakuován byl hotel Hay Adams, který se nachází poblíž.

Na sociálních sítích se objevilo video, na němž je vidět vůz, který se snaží přejet jednu ze zábran. Podle místní televize WUSA se o to pokusil dvakrát. Bezpečnostní složky po incidentu vůz prohledaly i za pomoci dálkově ovládaného robota, a posléze konstatovaly, že další nebezpečí nehrozí.

ČTK

  Putinův antisemitismus - připomněl "denacifikaci" Ukrajiny a Zelenského označil za "ostudu židovského národa".

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com