Bohemians podlehli Bodö/Glimt i v domácí odvetě a v EKL skončili

Fotbalisté Bohemians 1905 podlehli v domácí odvetě 2. předkola Evropské konferenční ligy Bodö/Glimt 2:4 a v součtu s úvodní prohrou 0:3 z minulého týdne v soutěži skončili. Utkání se odehrálo na stadionu pražské Sparty na Letné, jelikož Ďolíček je pro evropské poháry nezpůsobilý.

Norský tým poslal do vedení Sondre Sörli, za domácí srovnal Jan Matoušek, ale v závěru úvodního dějství udeřili opět hosté zásluhou Farise Moumbagny. Po změně stran vyrovnal Antonín Křapka, Albert Grönbaek a střídající Adam Sörensen však Bodö/Glimt zařídili vítězství.

Některý z norských týmů vyřadil českého soupeře v pohárech ve druhé sezoně po sobě, loni v létě nestačila Sparta rovněž ve 2. předkole EKL na Viking Stavanger. Bodö/Glimt se v dalším dvojzápase utká s Pjunikem Jerevan.

Utkání začalo symbolicky v 19:05. Bohemians zahrozili už ve čtvrté minutě po rohovém kopu, osamocený Křapka však před brankou nedosáhl na hlavičku jednoho ze svých spoluhráčů. Po téměř čtvrthodině hry se osmělili i hosté, Köstl ale včasným skluzem zabránil Saltnesovi v zakončení a Bergovu dělovku z dálky vyrazil gólman Reichl.

Hosté skórovali ve 22. minutě po rychlém brejku. Moumbagna na sebe upoutal pozornost dvou stoperů a nahrál nabíhajícímu Sörlimu, jehož přízemní střela zapadla na zadní tyč.

Krátce poté Beran z hranice vápna přestřelil, ale v 26. minutě Vršovičtí srovnali, když se Matoušek před brankou natáhl a zužitkoval Hálovu přihrávku. Bohemians vstřelili v evropských pohárech první gól od 1. října 1987, kdy Pavel Chaloupka skóroval proti belgickému Beverenu. Od té doby až do minulého týdne v pohárech nehráli, do pohárů se po 36 letech vrátili díky nečekanému čtvrtému místu z minulé ligové sezony.

Bodö/Glimt si vzalo vedení zpátky ve 42. minutě. Moumbagna si naběhl mezi Dostála a Křapku a prostřelil vyběhnutého Reichla.

  Davidová je podruhé nejlepší biatlonistkou roku

Domácí srovnali v 55. minutě: Hálův centr propadl až na zadní tyč a Křapka míč jemně tečoval. Lídr norské ligy se opět prosadil v 78. minutě, Bergův centr z rohu usměrnil do sítě hlavou Grönbaek, který se trefil i v úvodním vzájemném duelu. O 10 minut později stanovil konečný výsledek po další standardce střídající Sörensen.

Bohemians prohráli v pohárech pátý z posledních šesti zápasů, Bodö/Glimt venku v pohárech zvítězilo po 10 utkáních.

Hlasy po utkání:

Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): „Odehráli jsme daleko lepší utkání než v Bodö, přesto je výsledek v podstatě totožný. V úvodu jsme měli možnosti vstřelit první branku, která by byla klíčová k tomu, abychom výsledek dvojzápasu trochu zdramatizovali. Přesto jsme z rychlého protiútoku po naší hloupé ztrátě inkasovali. Potěšila mě reakce hráčů, znovu jsme se do utkání vrátili. Mrzí mě, že zase inkasujeme v závěru poločasu, opět po výkopu gólmana. Je to totožný gól, který jsme inkasovali v Bodö. To mě hodně nadzvedlo. Ve druhém poločase jsme se hnali za vyrovnáním, což se nám podařilo. Paradoxně v úseku, kdy se mi zdálo, že hru kontrolujeme a že můžeme vstřelit branku na 3:2 a přinést body do koeficientu, inkasujeme dvě branky ze standardních situací. Určitě jsem spokojenější s předvedeným výkonem a odvahou, ale určitě nejsem spokojený s tím, že inkasujeme čtyři branky. Bodö nám v obou zápasech dalo lekci z produktivity.“

Jan Matoušek (útočník Bohemians): „Venkovní zápas beru na sebe, protože ve 30. minutě jsem nedal šanci. Možná by se to celé vyvíjelo jinak a nepřivezli bychom výsledek 0:3, ale to už bylo za námi. Tady na Letné jsme chtěli ukázat, že umíme hrát fotbal. Myslím si, že se nám to dařilo. Akorát se těžko hodnotí naše inkasované góly, jsou to naše chyby. Musíme se z toho poučit. Teď už se můžeme soustředit jenom na ligu a domácí pohár.“

  Bouzková klesla v tenisovém žebříčku na konec první stovky

Odvetné utkání 2. předkola fotbalové Evropské konferenční ligy (hráno v Praze na Letné):

Bohemians Praha 1905 – Bodö/Glimt 2:4 (1:2)

Branky: 26. Matoušek, 55. Křapka – 22. Sörli, 42. Moumbagna, 78. Grönbaek, 87. Sörensen. Rozhodčí: Birsan – Ghinguleac, Tunyogy (všichni Rum.). ŽK: Beran, Hála, Köstl, Prekop – Berg. Diváci: 12.089. První zápas: 0:3, postoupilo Bodö/Glimt.

Bohemians: Reichl – Köstl (90. Mužík), Křapka, Hybš – Dostál, Hála (69. Kozák), Hůlka, Beran (90. Jindřišek), Kovařík – Puškáč (60. Prekop), Matoušek (69. Hrubý). Trenér: Veselý.

Bodö/Glimt: Haikin – Sjövold (71. Wembangomo), Moe (71. Lode), Björtuft, Björkan – Saltnes (70. Fet), Berg, Grönbaek – Sörli, Moumbagna (85. Espejord), Pellegrino (79. Sörensen). Trenér: Knutsen.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com