Dron zasáhl tanker plující pod ruskou vlajkou u Kerčského průlivu

Námořní dron v noci na dnešek zasáhl ruský tanker plující v blízkosti Kerčského průlivu mezi Krymem a Ruskem. Stroj je poškozen a nemůže samostatně dále plout. Uvedly to dnes agentury Ukrinform a TASS. Agentura Reuters informovala o explozích, které bylo slyšet poblíž Krymského mostu, jenž spojuje anektovaný Krymský poloostrov s pevninským Ruskem. Zřejmě souvisely s útokem na tanker. Most poškozen není, provoz na něm byl ale dočasně přerušen.

Ukrinform uvedl, že byl zasažen tanker SIG, který dodával letecké palivo z Krymu do Sýrie, za což byl zařazen na sankční seznamy USA. Na sociálních sítích se objevily fotografie ukazující poškození plavidla, které bylo zčásti zatopeno, a to včetně strojovny. Podle dosavadních informací nebyl nikdo na palubě lodi zraněn.

Agentura TASS napsala, že k tankeru připluly dva remorkéry, které se do oblasti přesunuly z ruského černomořského přístavu Novorossijsk, kde Ukrajina podle svého prohlášení v noci na pátek zasáhla ruskou výsadkovou loď třídy 775 Oleněgorskij Gorňak.

Ruské úřady z útoku na tanker obvinily Ukrajinu. Ta se k němu zatím nevyjádřila

ČTK

  Evropa dál zpřísňuje koronavirová opatření, včetně omezení pohybu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com