Z lokality u Markvartic odstranili zbytky vyhlídky, ze které spadly děti

Z lokality u Markvartic na Děčínsku odstranili zbytky dřevěné vyhlídky, ze které počátkem srpna spadlo osm dětí. Z konstrukce zůstaly na místě jen kovové patky, do nichž byla ukotvená. V nejbližších týdnech by mělo z místa zmizet také ohniště, aby to lidem nezavdávalo tam zůstávat a dělat si ohně, řekl dnes ČTK místostarosta Libor Kunte (Místní hnutí za harmonický rozvoj). O dalším osudu lokality chce obec rozhodnout až po skončení vyšetřování.

Z vyhlídkové věže spadlo 3. srpna osm dětí a praktikant. Zranění skončili v nemocnici, po týdnu je lékaři všechny propustili. Policie událost prošetřuje jako trestný čin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Kriminalisté pokračují ve vyšetřování, vyslýchají svědky. „Policie zadala zpracování znaleckých posudků k případu,“ řekla ČTK krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Na vyhlídkovou plošinu mohly podle návštěvního řádu maximálně čtyři osoby, v den neštěstí jich tam bylo ale podstatně víc a podlaha nevydržela. Pád dětí není podle zástupců obce jediným důvodem k odstranění vyhlídkové věže, rizikové bylo toto místo i kvůli možnému vzniku požáru od otevřeného ohně. Zastupitelé se proto se zástupci Spolku Triangl dohodli na tom, že odstraní i ohniště. „Nejdéle do 23. září, kdy tam bude mít Klub českých turistů akci,“ řekl místostarosta.

Zastupitelé se v úterý se zástupci spolku dohodli na zakonzervování vyhlídky. „Bude tam nějaké posezení a v budoucnu tam zůstane nějaký stůl, u kterého si lidé budou moci dát svačinu,“ řekl Kunte. Na svém místě podle něj zůstane i přístřešek, aby se turisté měli v případě nepříznivého počasí kde schovat. „To ohniště tam znovu uděláme až ve chvíli, kdy tam bude příjezdová cesta pro hasiče, to tam momentálně není,“ dodal markvartický místostarosta.

ČTK

  Stanjura: Česko by mohlo mít deset až 12 malých modulárních reaktorů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com