Moldavsko je jen přívěšek Kyjeva, řekla Zacharovová. Lžete a přestaňte vyhrožovat, vzkázal Kišiněv

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová prohlásila, že Moldavsko se mění v logistický přívěsek kyjevského režimu. Ministerstvo zahraničních věcí Moldavska na tuto lež okamžitě zareagovalo.

„Moldavsko by si mělo dávat pozor na přehánění své podpory Ukrajině do té míry, že se stane spolupachatelem zločinů spáchaných ukrajinskou armádou,“ řekla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová a dodala, že by „chtěla varovat Kišiněv před hlubším zapojením do podpory Ukrajiny , což ohrožuje stabilitu a bezpečnost v regionu“.

Podle Zacharovové Západ pokračuje ve snaze zatáhnout Moldavsko do konfliktu, přestože v moldavské ústavě je zakotvena trvalá neutralita.

Ruská federace si podle Zacharovové všímá postupné transformace Moldavska v „logistický přívěsek kyjevského režimu“, což bude mít pro Moldavsko „katastrofální důsledky“.

Oficiální reakce Moldavska na sebe nenechala dlouho čekat. „Moldavsko bude nadále poskytovat veškerou možnou pomoc našim ukrajinským přátelům jak bilaterálně, tak v rámci mezinárodních organizací,“ vzkázal vyhrožující Zacharovové Kišiněv.

„Odsuzujeme nepravdivá prohlášení, která nedávno učinil zástupce ruského ministerstva zahraničí. Neutralita naší země neznamená izolaci. Úřady rozvíjejí partnerské vztahy s organizacemi a státy, aby zachovaly mír a bezpečnost země,“ konstatovalo moldavské ministerstvo zahraničí, které zároveň upozornilo, že odmítá jakékoli ruské pokusy podkopat snahy o dosažení evropské integrace.

Zdroj: Forum24

  Putin ve sporu o Ukrajinu znovu naléhal na zajištění bezpečnosti Ruska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com