Babiš k vylepení letáků na úřadu: Ti naši pitomci to měli rozdávat

Středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN) dnes odmítla vyjádření předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, že plakáty spojující ji s korupční kauzou Dozimetr jsou pravdivé. Hnutí ANO podle ní dobře ví, že s kauzou nemá nic společného a že plakáty jsou lživé, proto je šířilo nedůstojně, pokoutně a konspiračně, řekla dnes Pecková ČTK. Zopakovala, že v případu, v němž policie navrhla obžalovat 11 lidí, nebyla vyslýchána ani jako svědek.

Letáky se na krajském úřadu v Praze objevily 30. října, kdy zasedalo zastupitelstvo. Mladík, který podle záznamů z kamer plakáty rozvěšoval, se do budovy dostal spolu s Danielem Köpplem, marketingovým specialistou hnutí a poradcem prvního místopředsedy ANO Karla Havlíčka. Pecková následně uvedla, že očekává, že ANO zaplatí škodu za vyčištění chodeb, nástěnek, pánských toalet a dalších míst, kde byly plakáty vylepené.

Babiš dnes před poslanci prohlásil, že „na tom plakátě je pravda“. „Tak ho měli, nevím, kdo to byl, údajně někdo od nás, měli ho rozdávat… To, že to podělali a že to neměli tam lepit, a pokud někdo lhal, tak půjde od válu, protože to nebudeme tolerovat,“ uvedl předseda ANO. Posléze šéf nejsilnější opoziční strany prohlásil, že „ti naši pitomci to měli rozdávat“, a naznačil, že případ poslouží k očerňování ANO. „A co teďka bude teďka následovat, trestní oznámení, že nějaký náš mladý hlupák tam něco vylepil,“ poznamenal Babiš.

„Nelžu, ani nekradu a poctivě pracuju. Mám dobrou pověst a s Dozimetrem nemám nic společného. Nebyla jsem ani vyslýchána jako svědek,“ reagovala na Babišova slova Pecková. ANO to podle ní dobře ví a také moc dobře ví, že letáky jsou lživé. „Právě proto je šířili takhle nedůstojně, pokoutně a konspiračně. Evidentně se sami za jejich obsah stydí. Dál by tvrdili, že o letácích nic nevědí, kdyby nebyli odhaleni kamerovým systémem. A pak lhali a lhali jak malí usmrkanci,“ uvedla hejtmanka.

  Arenberger dodá Babišovi dokumenty o svém majetku dnes odpoledne

„Andrej Babiš teď přiznal, že za letákovou aférou stojí ‚jeho pitomci‘. Fajn, dalo se čekat, že je hodí přes palubu. Způsobená škoda na majetku kraje není velká. Když ji ANO uhradí a mně se omluví, nemusí to policie dál řešit. Tím to budu považovat za vyřízené. Mám na starosti mnohem důležitější práci pro kraj a jeho občany než řešit lháře,“ dodala.

Krajští zastupitelé ANO účast na vylepování plakátů už dříve odmítli. Pecková v souvislosti se šířením pomluv a křivého obvinění podala trestní oznámení, další podal krajský úřad. Věcí se zabývá pražská policie.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com