Oslavy 17. listopadu v Praze se obešly bez problémů

Oslavy výročí sametové revoluce v pátek 17. listopadu byly v poklidu, policisté, strážníci ani záchranná služba nezaznamenali žádné závažnější problémy. Policisté poskytli na Václavském náměstí první pomoc jednomu muži, policisté i strážníci kvůli dohledu na pořádek v centru metropole posílili obvyklé hlídky. Na dotaz ČTK to sdělili mluvčí jednotlivých složek. Úklidové čety od rána uklízí Václavské náměstí a Národní třídu. Pietní místo na Národní třídě podle Pražských služeb ještě několik dní zůstane.

Podle mluvčího pražské policie Jana Daňka museli policisté pomoci muži po kolapsu. „Policisté poskytovali první pomoc muži na Václavském náměstí, protože tam zkolaboval a přestal dýchat. Pak ho předali záchranářům. Jinak bylo vše v klidu,“ řekl ČTK Daněk. Jednoho muže policisté zajistili na Národní třídě. „Zajistili jsme jednoho muže pro přestupek, protože hodil vajíčko směrem k památníku na Národní třídě, dostal za to pokutu,“ uvedl Daněk.

V ulicích v centru hlídkovaly desítky policistů, ale také strážníků. Ani ti podle mluvčí městské policie Ireny Seifertové neměli žádné závažné zásahy. Stejně tak nemusela podle mluvčí ZZS Jany Poštové řešit nic zásadního ani pražská záchranná služba.

Pražské služby kvůli úklidu po oslavách posílily počty pracovníků, kteří dnes vyrazili do ulic. Mluvčí Pražských služeb Alexandr Komarnický ČTK řekl, že zatím vyčistili silnici na Národní třídě kvůli průjezdu aut a taky částečně chodník. „Zatím jsme jen z Václavského náměstí a Národní třídy sesbírali dvě stovky padesátilitrových pytlů na odpad.“ řekl Komarnický. Pietní místo v průchodu u paláce Metro na Národní třídě podle něj ještě několik dní zůstane. Čištění vosku po svíčkách je pak nutné provést ve dvou fázích, první mechanické odstranění a pak dočištění horkou vodou.

Oslav výročí sametové revoluce k 17. listopadu v Praze se podle organizátorů letos zúčastnilo zhruba 90.000 lidí, policisté svoje odhady účasti nezveřejnili.

  Mělo to být překvapení, říká nově zvolený prezident Petr Pavel o návštěvě slovenské prezidentky

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com