Rusko a Ukrajina na sebe v noci znovu útočily drony, mrtví ani zranění nejsou

Rusko a Ukrajina na sebe v noci na dnešek znovu navzájem útočily drony. Hlášeny jsou požáry a škody na infrastruktuře, informace o mrtvých či zraněných ale nejsou. Ukrajina podle agentury AFP uvedla, že sestřelila devět ze 14 útočících ruských dronů. Ruské ministerstvo obrany podle agentury DPA uvedlo, že sestřelilo sedm dronů protivníka.

„Ve volgogradské ropné rafinerii vypukl požár v důsledku pádu sestřeleného dronu,“ oznámil dnes na síti Telegram gubernátor Volgogradské oblasti Andrej Bočarov. Hasiči podle něj požár uhasili, oběti ani raněné si incident nevyžádal. Podnik patří ruské společnosti Lukoil.

Nejmenovaný ukrajinský zdroj agentuře Reuters řekl, že důležité zařízení pro zpracování ropy v největší jihoruské rafinerii zasáhly dva drony. Operaci provedla ukrajinská tajná služba SBU, která podle zdroje „pokračuje v systematickém“ ničení infrastruktury, kterou Rusko využívá k invazi na Ukrajinu. Zároveň se snaží Rusku působit hospodářské škody.

Podle ruské armády byly čtyři létající objekty zachyceny nad Belgorodskou oblastí na jihozápadě země a jeden nad oblastí kolem Rostova na Donu na jihu. Obě oblasti hraničí s Ukrajinou. Další dva stroje armáda údajně sestřelila nad Volgogradskou oblastí.

Podle informací z Kyjeva Ukrajinu v noci napadlo 14 bezpilotních letounů a dvě rakety typu Ovod (kódové označení NATO Kingbolt). Stejně jako v předchozí noci útoky mířily především proti energetickým zásobovacím zařízením v průmyslové oblasti kolem města Dnipro.

Podle prvních informací byly ruské útoky přinejmenším zčásti úspěšné. Ukrajinské armádě se podle jejího prohlášení sice podařilo devět bezpilotních letounů sestřelit, ale šéf správy Dněpropetrovské oblasti Serhij Lysak nahlásil také dva požáry. „Téměř 15.000 lidí je v oblasti bez elektřiny,“ uvedl na telegramu a dodal, že zasaženy byly také dvě teplárny v Kryvém Rihu, které zásobovaly 43.000 lidí. Ve městě byla částečně přerušena tramvajová doprava. Na energetickou infrastrukturu v Kryvém Rihu, rodišti prezidenta Volodymyra Zelenského, drony útočily i v noci na pátek.

  Pozor – ruská propaganda!

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com