Rusko útočilo na Oděsu nebo Charkov, Moskva hlásí ostřelování v Kurské oblasti

Rusko v noci na dnešek za použití bezpilotních letounů typu šáhed zaútočilo na Charkov nebo Oděskou oblast na Ukrajině, informovaly ukrajinská armáda a místní úřady. Útoky si vyžádaly materiální škody, zranění hlášeni nejsou. Správa západoruské Kurské oblasti oznámila, že dva zraněné si vyžádalo ukrajinské ostřelování vesnice u hranic s Ukrajinou.

Rusko nad ukrajinské území vyslalo 25 útočných dronů, protivzdušná obrana jich podle ukrajinské armády 15 zneškodnila; v okolí Oděsy jich sestřelila deset. Jižní velitelství ukrajinské armády podle portálu Ukrajinska Pravda uvedlo, že bezpilotní stroje nad ukrajinské území vnikly z oblasti Černého moře a „provedly složité manévry mezi obytnými a průmyslovými čtvrtěmi, čímž zkomplikovaly práci protivzdušné obrany“. Při útoku byl zasažen blíže neurčený objekt infrastruktury a poškozeny administrativní budovy.

V Charkově na severovýchodě Ukrajiny byla při ruském dronovém útoku zasažena vícepodlažní budova, administrativní budovy, obytné domy a automobily, informuje telegramový kanál RBK Ukrajina.

Na Dněpropetrovskou oblast Rusové útočili nejen drony, ale i těžkým dělostřelectvem, uvedl šéf tohoto regionu Serhij Lysak. V Červonohryhorivce zasáhli několik domů a hospodářských budov, poničeno bylo elektrické vedení a plynovod.

Gubernátor ruské Kurské oblasti Roman Starovojt podle agentury TASS informoval, že dva lidé utrpěli zranění, když byl jejich dům zasažen při ukrajinském ostřelování. Kromě toho ministerstvo obrany v Moskvě uvedlo, že protiletecká obrana sestřelila celkem šest ukrajinských dronů, z toho čtyři nad Brjanskou oblastí a dva nad Orlovskou oblastí.

ČTK

  Koronavirová bilance v USA je srdcervoucí, řekl Biden

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com