České hokejistky udolaly ve čtvrtfinále MS Německo, čeká je Kanada

České hokejistky porazily ve čtvrtfinále mistrovství světa v Utice Německo 1:0, postoupily do sobotního semifinále a udržely se ve hře o obhajobu bronzových medailí z předešlých dvou let. Zápas rozhodla Daniela Pejšová v 53. minutě, druhé čisté konto na turnaji udržela brankářka Klára Peslarová.

O postup do finále se svěřenkyně kanadské trenérky Carly MacLeodové utkají v noci na neděli s Kanadou, která ve čtvrtfinále porazila Švédsko 5:1. Ve druhém semifinále proti sobě nastoupí USA a Finsko. Američanky obhajující zlaté medaile ve čtvrtfinále deklasovaly Japonsko 10:0, Seveřanky prošly mezi čtveřici nejlepších po výhře 3:1 nad Švýcarskem,

Češky vstoupily do utkání aktivně, ve 4. minutě si vypracovala slibnou příležitost Šapovalivová, brankářku Abstreiterovou ale překonat nedokázala. Její protějšek Peslarová se do hry dostala při vyloučení Tejralové, i ona ale svůj tým dokázala podržet.

Ústřední postavou duelu ale byla Abstreiterová, která si jen v první třetině připsala 12 úspěšných zákroků. Gólmanka, jež působí v zámořské soutěži PWHL v Ottawě pod vedení trenérky českého výběru MacLeodové, Němky podržela i při první přesilové hře soupeřek na začátku druhé části.

Ze zápasu se stal urputný boj, český výběr mohla ve 35. minutě posunout do vedení Mlýnková, Abstreiterová si ale se zakončením nejproduktivnější hráčky turnaje poradila. O dvě minuty později se do gólové šance dostala po napadání Neubauerové před brankou volná Plosová, Abstreiterová ale zasáhla betonem.

Češky se snažily prosadit po individuálních akcích. Bezbrankový stav nedokázaly změnit Mlýnková ani Pejšová, v 51. minutě Křižová trefila horní tyč. Prosadila se až o dvě minuty později Pejšová střelou od modré čáry.

Němky, které vyhrály na MS předešlé čtyři zápasy ve slabší skupině B, ale následně soupeřky zatlačily a Gleissnerová v 55. minutě dokonce trefila tyč. Poté navíc putovala předčasně do kabin Křížová a Češky se téměř tři minuty bránily v oslabení, v závěru dokonce povýšeném o power play soupeřek. Těsné vedení ale udržely.

  Tenistka Krejčíková je v nominaci na cenu WTA

MS hokejistek v Utice – čtvrtfinále:

Česko – Německo 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka a nahrávky: 53. Pejšová (Tejralová, Pejzlová). Rozhodčí: Nurmiová (Fin.), Lieffersová – Welshová (obě Kan.), Cheyrouxová (Fr.). Vyloučení: 1:1, navíc Křížová (ČR) 5 minut a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 1388.

Sestava ČR: Peslarová – Pejšová, Tejralová, Radová, Čajanová, Kosinová, Trnková – Vanišová, Pejzlová, Křízová – Mlýnková, Hymlárová, Šapovalivová – Neubauerová, Přibylová, Plosová – Pištěková, Čabelová, Kalová. Trenérka: MacLeodová.

Kanada – Švédsko 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)

Branky: 3. a 26. Fastová, 6. Staceyová, 54. Spoonerová, 55. Bourbonnaisová – 12. Svenssonová.

USA – Japonsko 10:0 (3:0, 6:0, 1:0)

Branky: 12. a 46. Carpenterová, 23. a 33. Murphyová, 4. Edenová, 9. Knightová, 22. Simmsová, 29. Dunneová, 37. Janeckeová, 37. Harveyová.

Další program:

Sobota 13. dubna:

O 5. místo:

17:00 Švýcarsko – Německo.

Semifinále:

21:00 USA – Finsko.

Neděle 14. dubna:

1:00 Kanada – Česko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com