Finále hokejové extraligy se přesouvá do Třince, Oceláři budou už bez Marinčina

Finále hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Třincem se za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy stěhuje do Slezska. Ve vyprodané Werk areně se Oceláři budou od 17:00 snažit přiblížit zisku pátého mistrovského titulu v řadě, v jejich sestavě ale už bude chybět nejvytíženější hráč play off Martin Marinčin.

Dvaatřicetiletý bek si odnesl ze souboje s kapitánem Dynama Lukášem Sedlákem a pádem na mantinel prasklý dvanáctý obratel. „Je to velká ztráta, Marin hraje velkou porci minut. Máme ale další kluky, kteří ho (v zápase) výborně nahradili. V play off hráči odpadají, my máme dost široký kádr. Každý jeden kluk v kabině toho odehrál v play off spoustu, zvládneme to,“ řekl útočník David Cienciala po středečním utkání.

Marinčin, který v play off odehrál v průměru 23:48 minuty v každém zápase, na marodce doplnil obránce Jakuba Jeřábka. Český reprezentant se vážně zranil v závěru základní části extraligy. Problémy s ramenem má i útočník Martin Růžička, jenž týmu pomohl k postupu do finále přes Spartu, proti Dynamu ale ještě nenastoupil.

Třinec ve středu prohrál v Pardubicích 3:6 a podruhé v sezoně inkasoval šest branek. Oceláři jsou ale přesvědčeni, že jejich výkon v dalších utkáních to nepoznamená. „Vůbec nám to nevadí. Máme bod, za něj jsme rádi a jedeme zpátky do Třince,“ podotkl Cienciala. „V play off je jedno, kolik dostanete gólů. Prohrajte, prohrajete. Vyhrajete, vyhrajete. A je jedno, zda je to o gól (nebo o tři). Těšíme se na další zápasy. Připravíme se a zregenerujeme,“ doplnil jej obránce Tomáš Kundrátek.

Pardubice po porážce v prvním utkání finálové série podaly ve druhém duelu lepší výkon a dokázaly srovnat stav. Teď se budou snažit na tento výkon navázat v Třinci, kde vyhrály tři z posledních čtyř vzájemných zápasů. Poslední duel 1. března ale prohrály 3:4 po samostatných nájezdech.

  Český svaz házené podal spolu s Polskem kandidaturu na pořádání ME 2026 žen

„Musíme dál hrát náš hokej, to je hlavní úkol,“ řekl útočník Martin Kaut k pokračování série. „Je super, že jsme ve středu dokázali vyrovnat a dokázali jsme si, že góly dát můžeme. Pořád jsme ve válce, chceme vyhrát každý zápas,“ uvedl Jan Mandát.

Statistické údaje před zápasy finále play off extraligy – 20. a 21. dubna:

HC Oceláři Třinec (po základní části 3.) – HC Dynamo Pardubice (1.).

Začátky: sobota 17:00, neděle 17:00.

Stav série: 1:1.

Výsledky zápasů v sérii: 2:1, 3:6.

Nejproduktivnější hráči v sérii: Tomáš Kundrátek 2 zápasy/3 body (0 branek + 3 asistence) – Martin Kaut 2/3 (1+2).

Nejproduktivnější hráči v play off: Libor Hudáček 16/12 (4+8) – Tomáš Vondráček 11/9 (6+3).

Nejproduktivnější hráči týmu v základní části: Martin Růžička 50/62 (23+39) – Lukáš Sedlák 44/47 (25+22).

Statistiky brankářů v sérii: Ondřej Kacetl průměr 3,50 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 89,55 procenta – Roman Will 1,99 a 88,89.

Statistiky brankářů v play off: Marek Mazanec 1,58, 93,33 a třikrát udržel čisté konto, Ondřej Kacetl 1,96 a 93,18 – Roman Will 1,87, 92,48 procenta a dvakrát udržel čisté konto, Dominik Pavlát 3,00 a 90,91.

Statistiky brankářů v základní části: Marek Mazanec 2,25, 92,15 a jednou udržel čisté konto, Ondřej Kacetl 2,58, 91,20 a třikrát udržel čisté konto, Petr Švančara 4,74 a 62,50 – Dominik Pavlát 2,16, 92,91 a třikrát udržel čisté konto, Roman Will 2,04, 91,71 a jednou udržel čisté konto.

Zajímavosti:

– Třinec porážkou v druhém utkání v Pardubicích přerušil sérii pěti vítězství

– Oceláři vyhráli patnáct z posledních sedmnácti domácích utkání

– Pardubice zvítězily v sedmi z uplynulých osmi duelů

– Dynamo venku vyhrálo třikrát za sebou a pětkrát z posledních sedmi zápasů

– Pardubice vyhrály čtyři z minulých šesti vzájemných duelů

  Pastrňák režíroval výhru Bostonu, Palát dal první gól v sezoně

– Dynamo v Třinci vyhrálo tři z minulých čtyř utkání

– Pardubický útočník Lukáš Radil může v neděli sehrát 400. zápas v extralize

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com